F.A.Q: Despre oraș

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

PWG

Guest
FAQ ORAŞ1. Ce este un oraş?

Oras2.png

Oraşele joacă un rol central în The West. În ele poţi construi împreună cu alţi jucători clădiri noi. Fiecare clădire nouă îţi aduce ţie şi oraşului tău avantaje mari. Poţi fi membru doar într-un singur oraş. Pentru aceasta trebuie să te alături unui oraş existent sau să întemeiezi un oraş nou.


2. Cum întemeiez un oraş?


Lopata_pamant.PNG


Pentru a înfiinţa un oraş ai nevoie de 300 de dolari şi de 80 de puncte de energie. Poţi întemeia un oraş nou în orice loc marcat pe hartă cu un simbol albastru pentru întemeiere(imagine). Dacă ai destui dolari şi destule puncte de energie poţi întemeia un oraş în opt ore. Îţi poţi alege un nume de oraş pe care-l poţi modifica şi mai târziu. Fiecare nume de oraş este unic deci el poate aparţine doar unui singur oraş.


3. Care sunt etapele întemeierii unui oraş?

Dacă aveţi banii si energie necesara trebuie să căutaţi pe hartă acea lopată(vezi imaginea de mai sus). După ce aţi ales în ce loc doriţi să întemeiaţi oraşul, apăsaţi click pe cerculeţul cu lopata în mijloc.

Dacă totul este în regulă trebuie să va apară la fel ca in următoarea imagine:
Intemeiereoras.PNG


Dacă rezultatul a fost ca în imaginea de mai sus apăsaţi pe butonul "Construire" iar în opt ore veţi avea propriul dumneavoastră oraş.


3.1. Pot întrerupe construcţia unui oraş?

Da, construcţia unui oraş poate fi întreruptă oricând apăsând butonul X marcat cu roşu. Daca veţi întrerupe construcţia oraşului veţi primi înapoi atât banii cât şi energia.

800px-Opriere_construire.PNG
 
Ultima editare de un moderator:

PWG

Guest
3.2. Ce se întâmplă dacă nu am banii necesari?

Dacă nu aveţi banii necesari nu veţi putea construi oraşul, dacă apăsaţi pe butonul "Construire" o să vă apară o eroare, ca în imaginea de mai jos:

Nu_ai_destui_bani.PNG


3.3. Ce se întâmplă dacă nu am energia necesară?

Dacă nu aveţi energia necesară nu veţi putea construi oraşul, dacă apăsaţi pe butonul "Construire" o să vă apară o eroare, ca în imaginea de mai jos:

Nu_ai_destula_energie.PNG4. Ce sunt oraşele fantomă?

Oras_fantoma.PNG


Oraşele fantomă sunt oraşe părăsite. În momentul în care ultimul locuitor părăseşte un oraş, acesta se transformă într-un oraş fantomă.

În oraşele fantomă nu se mai pot folosi clădirile. Hotelul şi banca sunt închise şi negustorii nu mai au marfă.


5. Cum reîntemeiez un oraş fantomă?

Poţi reîntemeia un oraş fantomă. Ocuparea unui oraş fantomă te costă tot aşa de mult ca şi îmtemeierea unui oraş nou. Marele avantaj pe care îl ai dacă reîntemeizi un oraş fantomă este că ai deja clădiri construite. De exemplu dacă hotelul se află deja la nivelul 3 de contrucţie, acesta va rămâne aşa şi după reîntemeiere. La reîntemeiere ţi se va arăta numărul de puncte de construcţie. Seiful oraşului este întotdeauna gol după reîntemeiere.

Construire_oras_fantoma.PNG


5.1. Ce se întâmplă dacă nu am destui bani sau energie?

Dacă nu aveţi destui bani sau energie o să vă apară aceaşi eroare ca atunci când doriti să întemeiaţi un oraş nou.

5.2. Ce se întâmplă dacă leşin într-un duel cu un NPC în timpul fondării oraşului?

Dacă întemeiaţi un oraş şi leşinaţi într-un duel cu un NPC, comanda de fondare se va anula si veţi pierede atât banii cât şi energia.


6. Cum devin membru al unui oraş?

Pentru a deveni membru al unui oraş poți să iți construieşti propriul oraş ori să ceri invitație într-un oraş. Doar conducătorii unui oraş te pot invita. Deoarece The West este un joc de echipă, este foarte important să devii membru al unui oraş. La început este mai indicat să te alături unui oraş existent, în loc să întemeiezi tu unul. Cine vrea să întemeieze un oraş, ar fi bine să aibă deja ceva experienţă in joc.
 
Ultima editare de un moderator:

PWG

Guest
6.1. Unde văd dacă am primit invitaţie în oraş?

Dacă vreţi să vedeţi invitaţiile primite, trebuie să vă uitati în meniul din stânga după butonul numit "Oraş", apoi apăsaţi click pe el, o să vi se deschidă o nou fereastră unde va trebui să apăsaţi pe "Arată invitaţiile" şi o să vă apară invitaţiile primite.

800px-Invitatii.PNG7. După ce am devenit membrul unui oraş, ce fac?

Dacă v-ați creat propriul oraş va trebui să îl dezvoltaţi. La început nu veți avea multe clădiri,după cum puteți observa în imaginea de mai jos există câteva spații goale, acolo vor fi clădirile.

Orasnou.PNG


Dacă ați cerut invitaţie într-un oraş care este deja dezvoltat, în acele spații goale vor apărea clădiri, după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos au apărut noi clădiri. Puteți să vă duceți in acele clădiri şi să faceți diverse cumpărături. În imaginea de mai jos este un oraş construit la maxim.

Oras_denumire.PNG7.1. Cum pot dezvolta un oraş?

Toți jucătorii care aparțin unui oraș au posibilitatea să ajute la extinderea orașului, desigur , dacă acesta îndeplinește un anumit nivel de dificultate al clădirii. Cu toate acestea vă recomand să nu construiți dacă nu aveți "aprobare" de la primar/consilier și este recomandat ca doar Muncitorii să extindă clădirile.

Pentru a extinde o clădire intrați în Primărie --> Extindere alegeţivă clădirea pe care doriți să o dezvoltați și dați Extindere.

Extinderearmurier.PNG


Putem observa în imaginea de mai sus nivelul și progresul clădiri, un nivel al unei clădiri este gata atunci când în bara de progres este 100%. Locul unde bara de progres este 100% și închisă la culoare, înseamnă că acea clădire a ajuns la maximul de puncte,este finalizată.

Extinderea unei clădiri este asemănătoare cu lucrul la o muncă. Aveţi 5 îndemânări specifice care trebuie să depașească suma de dificultate a clădirii, pentru a putea dezvolta o clădire trebuie să aveți minim 1 punct de lucru. Extinderea unei clădiri costă în funcție de cât timp construiești, pentru 30 de minute va trebui să platiți din banii personali sau ai băncii 60$ , pentru 1 oră vă trebuie 120$ iar pentru 2 ore 240$.
 
Ultima editare de un moderator:

PWG

Guest
8. Ce drepturi au locuitorii unui oraş?

Oirce jucător care face parte dintr-un oraş primeşte cate un grad. Exista 3 grade pe care doar primarul si consilerii le pot oferii.

city_rank.png


1. Cetăţean
2. Consilier
3. Primar

8.1. Ce drepturi are un cetăţean?

Un locuitor fără funcție(cetăţean) poate să iși depună banii în bancă plătind o taxă mai mică, să doarmă gratuit în hotelul orașului, să vadă log-ul orașului, să vadă membrii, cât au donat şi poate cumpăra iteme din oraş la un preţ mai mic.

8.2. Ce drepturi are un consilier?

Avantajul de a fi consiler pe lângă cele ale unui locuitor normal este acela că aveți dreptul de a invita noi jucători, să modificați descrierea orașului, să stergeți steagul orașului, puteți să concediați membrii. Dacă oraşul deţine si un fort, consilierul are dreptul de a lansa atacuri asupra altor forturi şi mai pot debloca nivele la clădirile din fort.

8.3. Ce drepturi are un primar?

Avantajul de a fi primar pe lângă cele ale unui locuitor normal este că aveți dreptul de a invita noi jucători, puteţi să vă numiti adjuncți, să modificați descrierea, să stergeți steagul orașului, să modificați steagul orașului, puteți chiar să concediați persoanele care fac parte din oraş. Dacă oraşul deţine si un fort, primarul poate invita şi concedia oraşe în fort, mai pot să lanseze atacuri asupra fortului şi pot debloca nivele la clădirile din fort.


9. Ce clădiri are oraşul?

Orașul are 9 clădiri care le puteți extinde, iar în total și cu cele care nu pot fi extinse sunt 13 clădiri.

1.Primărie (Puteți să o extindeți)
2.Locuinţe (Puteți să le extindeți)
3.Bancă (Puteți să o extindeți)
4.Șerif (Puteți să îl extindeți)
5.Hotel (Puteți să îl extindeți)
6.Armurier (Puteți să îl extindeți)
7.Croitor (Puteți să îl extindeți)
8.Magazin (Puteți să îl extindeți)
9.Cioclu (Puteți să îl extindeți)
10.Biserica
11.Telegrame
12.Saloon
13.Indicator


9.1. Ce rol are primăria?

Primăria este locul unde se întâlnesc toţi locuitorii oraşului. Aici pot fi construite clădirile şi pot fi invitaţi membri noi.

Cu cât nivelul de dezvoltare al primăriei este mai ridicat, cu atât mai uşor va fi să construieşti clădiri noi în oraş. Dificultatea de construcţie a unei clădiri noi scade cu cinci puncte pentru fiecare nivel în plus al primăriei. Nivelul maxim de dezvoltare este 10.


9.2. Ce rol au locuintele

Fiecare oraş are nevoie de cât mai multe locuinţe pentru a putea invita mai mulţi jucători. Nu poţi apăsa pe această clădire. Cu fiecare nivel de construcţie al locuinţelor unui oraş pot fi invitaţi 5 locuitori noi. Nivelul maximal pentru locuinţe este zece.

9.2.1 Câţi locuitori pot avea la fiecare nivel al locuinţelor?

Nivel 1: 5 Locuitori
Nivel 2: 10 Locuitori
Nivel 3: 15 Locuitori
Nivel 4: 20 Locuitori
Nivel 5: 25 Locuitori
Nivel 6: 30 Locuitori
Nivel 7: 35 Locuitori
Nivel 8: 40 Locuitori
Nivel 9: 45 Locuitori
Nivel 10: 50 Locuitori


9.3. Ce rol are banca?

La bancă îţi poţi depune banii în siguranţă. Numai aceşti bani sunt siguri în cazul unui duel. Banii depuşi la bancă nu trebuie ridicaţi de pe contul tău dacă vrei să-i foloseşti. Poţi cumpăra obiecte şi din alt oraş direct cu aceşti bani. Dacă nu mai ai bani lichizi vor fi luaţi bani din bancă de pe contul tău. .

Cu fiecare nivel de construcţie al băncii, scade si taxa de depunere în bancă. Nivelul maxim de dezvoltare este 10.

La bancă poţi depune bani şi în seiful oraşului.

9.3.1 Care sunt taxele?

Dacă vei depune bani în altă bancă decât cea a oraşului tău vei fi taxat cu 20% indiferent de nivelul clădirii.

Nivel 01: 13% taxă
Nivel 02: 12% taxă
Nivel 03: 11% taxă
Nivel 04: 10% taxă
Nivel 05: 09% taxă
Nivel 06: 08% taxă
Nivel 07: 07% taxă
Nivel 08: 06% taxă
Nivel 09: 05% taxă
Nivel 10: 04% taxă


9.4. Ce rol are şeriful?

Şeriful trebuie să scadă criminalitatea în oraş. Această funcţie nu este încă implementată.


9.5. Ce rol are hotelul?

În hotel poţi dormi. În timpul somnului îţi regenerezi mai repede punctele de energie şi de viaţă. În timp ce dormi nu poţi fi provocat la duel. Dacă leşini în timpul unui job sau în timpul unui duel te vei trezi într-un hotel în oraşul tău. Cu cât este mai înalt nivelul de construcţie al hotelului, cu atât mai bune vor fi şi camerele. Este adevărat că şi preţul unei camere va fi mai ridicat, dar într-o cameră mai bună te regenerezi mai repede. Nivelul maxim de dezvoltare al hotelului este cinci.


9.6. Ce pot face și ce pot găsi la Croitor/Magazin/Armurier ?

De la magazin, croitor sau armurier puteti cumpăra diverse iteme. Pentru a cumpăra ceva, trebuie doar să apăsaţi pe ceea ce doreiti şi să confirmaţi plata. Banii vi se retrag automat şi obiectul îl veţi găsi în inventar.

Trebuie să te afli în oraşul în care se află magazinul/croitorul/armurierul, pentru a putea cumpăra ceva. Pentru a ajunge în oraş, poţi apăsa pe indicator.

Avantajul unor magazine proprii constă în faptul că locuitorii oraşului tău vor plăti de de patru ori mai puţin fată de ceilalţi jucători care vor plăti de patru ori mai mult.

9.6.1. Magazin

Magazinul vinde coliere şi animale.

Magazinul primeşte marfă tot mai bună cu fiecare nivel de dezvoltare. Ce fel de marfă primeşte nu se ştie niciodată. În fiecare oraş vei găsi alte coliere. Totuşi nu fiecare nivel oferă produse noi. Nivelul maxim de dezvoltare este nivelul 10.

Coliere

Colierele sau banderole, cravate sau bijuterii. Le poţi cumpăra de la magazin. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.

Animale de călărit

Animalele de călărit sunt măgari sau cai, care îţi oferă un bonus de mobilitate. Cu un animal de călărit poţi înainta mai rapid pe hartă.9.6.2. Croitor

Croitorul este un magazin. Aici poţi cumpăra pălării, îmbrăcăminte şi încălţăminte

Croitorul îţi poate oferi cu fiecare nivel nou de construcţie lucruri noi. Ce fel de lucruri noi va primi este ales întâmplător. Deci vei găsi în fiecare oraş alte lucruri de cumpărat de la croitor. Acesta nu va primi cu fiecare nivel nou obiecte noi de fiecare fel. Nivelul maxim de dezvoltare este 10.

Pălării

Există pălării, baticuri sau căciuli. Le poţi cumpăra de la croitor. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.

Îmbrăcăminte

Îmbrăcămintea poate fi un tricou, o jachetă sau un palton. Le poţi cumpăra de la croitor. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările.

Încălţăminte

Încălţămintea o poţi cumpăra de la croitor. Aceştea îţi pot îmbunătăţii atributele şi îndemânarea. Dacă ai mai mulţi pantofi vei avea şi mai multă perseverenţă.

9.6.3. Armurier

Armurierul este şi el un magazin. De la el poţi cumpăra arme pentru duel dar şi arme de bătălie.

Cu fiecare nivel de construcţie primeşte şi armurierul arme noi. Nivelul maxim de construcţie este 15.

Arme pentru duel

Armele de duel sunt arme albe sau arme de foc. Prin ele îţi poţi îmbunătăţii atributele şi indemânările. Acestea au şi o anumită putere de distrugere. Ele scad punctele de viaţă ale adversarului într-un duel. Le poţi cumpăra de la armurier.

Arme de bătălie.

Armele de bătălie sunt arcuri şi puşti. Prin ele îţi poţi îmbunătăţi atributele şi îndemânările. Ele au şi o putere de distrugere. Această valoare va fi scăzută din punctele de viaţă ale adversarului. Le poţi cumpăra de la armurier. Nu poţi folosi armele de bătălie pentru dueluri..


9.7. Ce rol are cioclu?

Cioclul este necesar, pentru a putea provoca alţi jucători la duel. Dar chiar dacă nu ai un cioclu poţi fi provocat de alţi jucători la duel. Cioclul are doar un nivel.


9.8. Ce rol are biserica?

În biserică te poţi ruga. Avantajul rugăciunilor este secret şi nu-l vei găsi nici în ajutorul jocului şi nici pe forum. Nici prin sistemul de suport nu vei primi răspuns la această întrebare.
Rugăciunea durează 15 minute. Nu trebuie să te rogi în permanenţă.


9.9. Ce rol are salonul?

Saloonul are două funcţiuni. În saloonul oraşului tău poţi primi şi accepta misiuni. În oraşele străine poţi provoca alţi jucători la duel.


9.10. Ce rol are indicatorul?

Indicatorul îţi oferă posibilitatea de deplasare într-un oraş.10. Cum administrez un oraş?


Puteţi să administraţi un oraş intrând la Primărie --> Administrare.

Administrareoras.PNG11. După ce termin de construit oraşul ce fac?

După ce aţi finalizat oraşul puteţi să vă apucaţi să construiţi sau să cuceriţi forturi. Pentru mai multe informaţii despre forturi accesaţi tutorialul despre forturi.


12. Ce se întâmplă dacă oraşul ramâne fără locuitori?
Dacă şi ultimul locuitor va părăsi oraşul, acesta va deveni oraş fantomă.Copyright © 2009-2010 PWG
 
Ultima editare de un moderator:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus