F.A.Q: Piaţă

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

PWG

Guest
item_51776.png






F.A.Q Piata



In acest tutorial o sa incerc sa va explic tot ce este legat de piata, notiuni elementare si chestii mai complicate.


1. Ce este piata?

"La piaţă poţi face comerţ cu produse şi obiecte". Mai clar piata este un loc de unde poti cumpara diverse iteme puse la licitatie de catre alti jucatori, tot o data la piata poti chiar tu sa pui iteme spre licitare.


2. Piata trebuie construita? Cate nivele are si unde o gasesc?

Piata este o cladire ca toate celelalte, ea trebuie mai intai ridicata. Pentru a ridica aceasta cladire sunt necesare aceleasi indemanari ca si la celelalte cladiri. Aceasta cladire poate fi adusa maxim pana la nivelul 10, necsita atate puncte de construire ca toate celelalte cladiri de nivel 10. Concluzia? Este o cladire ca toate celelalte.

Piata este situata fix in spatele cladirii numite "Serif", puteti vedea mai bine situarea pietii in imaginea de mai jos:

Piata.PNG



3. Care este meniul pietei?

Apsand click pe cladirea piata vi se va deschide o fereastra ca in imaginea urmatoare:

Meniupiata.PNG



Aceasta fereastra este impartita in doua, avem prima oara "Piata" si in cea dea doua parte avem "Inventar". In cea de a doua parte, adica "Inventar" vom vedea actualul nostru inventar, iar prima parte am sa vo explic eu mai jos.

Dupa cum puteti observa in partea "Inventar" avem sus trei categorii:

  • Oferte
  • Oferte de vanzare
  • Oferte de cumpărare


3.1. Oferte

De la categoria oferte vom putea cumpara sau licita pentru diverse iteme. Dupa cum cred ca ati observat putem sa cautam dupa genul itemului dar sa si sortam itemele in functie de:

  • Pret
  • Distanta
  • Data expirarii

Dupa ce am selectat ce fel de gen de item vrem sa cautam, alegem itemul pe care vrem sa vedem daca este pus la licitatie sau spre cumparare, apoi sortam in functie de ce vrem sa ni se arate itemele. Dupa ce am facut toate acestea apasam pe butonul "Cautare".

Eu am cautat dupa cum veti vedea in imaginea urmatoare:

Oferte.PNG


Dupa cum vedeti mie mi-a aparut o lista cu niste chestii, ei bine acestea sunt ofertele pe care eu le-am gasit.

Aceasta lista dupa cum vedeti este impartita in 6 coloane, fiecare coloana are semnificatia ei, punand cursorul pe imaginea din capul coloanei veti vedea ce inseamna fiecare.

Ofertabutoane.PNG
 
Ultima editare de un moderator:

PWG

Guest
3.1.1. Cum licitez?

Pentru a licita trebuie sa faceti clic pe butonul liciteaza (utlima coloana, dolarul rosu). Dupa ce ati apasat o sa vi se deschida o mini fereastra. Ca in imaginea de mai jos:

Liciteaza.PNG


Pentru a licita pt. un item trebuie sa puneti la "Oferta ta de cumparare" o suma mai mare decat "Oferta de cumparare minima" dar mai mica decat "Pret cumparare imediata". Dupa ce ati trecut suma pe care doriti sa o licitati apasati butonul "Da". Ca sa licitati trebuie sa aveti banii in cont sau lichizi deoarece imediat dupa ce ati dat sa licitati suma licitata vi se va retrage din cont. Daca cineva liciteaza mai mult decat tine vei primiii suma licitata inapoi.

Daca nu exista un pret direct de cumparare, cel care va avea oferta cea mai mare la sfarsitul licitatiei va castiga.


3.1.2. Cum cumpar direct?

Piata ne ofera optiunea si de a cumpara direct, acest lucru este posibil doar daca cel care a facut licitatia a setat si un pret de cumparare directa. Pentru a cumpara direct un obiect ca sa nu mai stati pana se termina licitatia trebuie sa apasati tot pe butonul liciteaza (ultima coloana, dolarul rosu), si in acea mini fereastra care vi s-a deschis sa scrieti pretul pe care il veti vedea in dreptul la "Preţ cumpărare imediată:", acest pret poate fi observat si in cea de a doua coloana din lista.


3.1.3 Unde vad ce am cumparat/licitat?

Pentru a vedea pt. ce iteme ati licitat sau ce ati cumparat trebuie sa apasati pe cea de a treia sectiune numita "Oferte de cumpărare", tot de aici veti putea sa va ridicati si obiectul, voi explica acest lucru putin mai jos.


3.2. Oferte de vanzare

La categoria "Oferte de vanzare" vom putea vedea ce licitatii am inceput sau ce iteme am pus noi spre cumparare.


Ofertedevanzare.PNG



Pentru a pune ceva spre licitatie sau spre cumparare este foarte simplu. In primul rand intrati in piata, apasati pe categoria "Oferte de vanzare" apoi cautati in cea de a doua sectiune numita "Inventar" itemul pe care doriti sa il puneti la licitatie/cumpare. Dupa ce l-ati gasit faceti doar un simplu click pe el si o sa va apara o mica fereastra.


Liciteazaobiectul.PNG



Aici trebuie sa scriem cateva lucruri.

In primul rand avem "Notă pentru licitaţie:" aici puteti sa scrieti orice, puteti pune anumite indicatii, o descriere, etc. Ceea ce veti scrie va aparea in dreptul ofertei dmv. Acest spatiu poate fi lasat necompletat.

In cel de al doilea rand avem "Preţ de cumpărare imediată:", aici daca doriti puteti scrie un pret de cumparare directa a itemului propus spre cumparare. Suma scrisa nu trebuie sa fie mai mica decat "Valoarea de vanzare" a itemului. Acest spatiu il puteti lasa necompletat doar daca veti scrie o suma la "Ofertă de cumpărare minimă:", asta va insemna ca itemul va putea fi obtinut doar prin licitatie.

Acum am sa va explic ce este cu "Ofertă de cumpărare minimă:", suma pe care o veti scrie in acel spatiu va fi suma minima de la care se va incepe licitatia. Suma scrisa nu trebuie sa fie mai mica decat "Valoarea de vanzare" a itemului. Acest spatiu il puteti lasa necompletat doar daca veti scrie o suma la "Preţ de cumpărare imediată:", asta va insemna ca itemul va putea fi obtinut doar prin cumparare. Pretul pentru licitatie trebuie să fie mai mic decât preţul pentru cumpărare imediată.

Desigur puteti completa ambele spatii, "Preţ de cumpărare imediată:" si "Ofertă de cumpărare minimă:", asta va insemna ca itemul va putea fi cumparat si prin licitatie dar si prin cumparare directa.

Mai avem si "Durata licitatiei", aici trebuie sa selectati cat doriti sa fie vizibila oferta dvs. de licitatie/cumparare. Puteti selecta minim 1 zi maxim 7 zile.

"Comisioane" reprezinta o taxa pe care va trebuie sa o platiti daca doriti ca itemul dvs. sa apara la licitatie/cumpare. Aceste taxe sunt calculate in functie de pretul de cumparare imediata selectat si de oferta minima de cumparare.

In utlima casuta trebuie sa selectati de catre cine doriti sa fie cumparat itemul, aveti 3 optiuni:

  • Vanzare numai catre membrii orasului
  • Vanzare numai catre membrii aliantei
  • Vanzare catre oricine

In functie de ce veti selecta, itemul dumneavoastra va fi putut cumpara doar de cei care se incadreaza in ceea ce ati selectat.


4. Cum ridic obiectul cumparat?

Daca ati castigat o licitatie sau daca ati cumparat un item trebuie sa va duceti unde a avut locul vanzarii, adica in orasul de unde cel de la care ati cumparat itemul a facut oferta de licitare/cumparare.

Apasand pe cea de a treia sectiune numita "Oferte de cumpărare" veti vedea toate itemele cumparate dar si toate itemele pt. care ati licitat. Pentru a vedea unde este locul vanzarii puneti cursorul pe timpul din cea de a sasea coloana. Acel timp reprezinta cat faceti pana la locul vanzarii. Dupa ce ati ajuns la locul vanzarii intrati in piata, tot in cea de a treia categorie, si apasati pe butonul ridica (
fetch.png
).

Puteti sa va scutiti de acest drum pana la locul vanzarii platind 10 pepite pt. aducerea directa a itemului. Apasati tot pe butonul ridica si o sa va intrebe daca doriti sa platititi livrarea catre dumneavoastra cu 10 pepite.



5. Cum ridic banii castigati in urma unei licitatii/cumparari?


Ridicarea banilor castigati este asemanatoare cu ridicarea unui obiect cumparat, trebuie sa va duceti in locul de unde ati facut vanzare, locul vanzarii il puteti vedea punand cursorul pe timpul din cea de a patra coloana. Dupa ce ati ajuns la locul vanzarii trebuie sa intrati la piata in cea de a doua sectiune numita "Oferte de vânzare", si sa apasati pe dolarul din ultima coloana.

Puteti sa va scutiti de acest drum pana la locul vanzarii platind 10 pepite pt. livrarea driecta a banilor. Apasati tot pe acel dolar din ultima sectiune si o sa va intrebe daca doriti sa platititi livrarea catre dumneavoastra cu 10 pepite.


Intrebari generale despre piata:


1. Pot cumpara/licita pt. un item daca NU am oras?

Da, puteti cumpara diverse iteme de la piata chiar daca nu aveti oras. Trebuie sa va duceti intr-un oras care are piata si sa cautati itemul dorit de la "Oferte". Obiectul il veti ridica din orasul unde cel care a pus spre licitare/cumparare itemul a inceput oferta.


2. Pot pune spre licitatie/cumpare un item daca NU am oras?

Da, puteti pune spre licitare/cumpare un item chiar daca nu apartineti unui oras. Trebuie sa va duceti intr-un oras care are piata, sa intrati in sectiunea "Oferte de vânzare" si sa va faceti publica oferta. Banii ii veti ridica din orasul in care ati inceput licitarea/cumparare.


3. Daca am cumparat un item si nu pot sa ma duc sa il ridica in aceasi zi, el va ramane acolo?


Da, daca veti cumpara un item si nu veti putea sa va duceti sa il ridicati in acea zi el va ramane tot acolo, itemul nu va disparea niciodata asa ca nu trebuie sa va grabiti spre ridicarea lui. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care ati vandut un item. Banii vor ramane acolo, nu ii veti pierde si ii veti putea ridica cand veti dori.


4. La ce ma ajuta daca cresc nivelul pietei?

Daca cresteti nivelul pietei comisioanele vor fi mai mici.


5. Pot sa pun spre licitare/cumparare orice item?

Nu, obiectele unice primite de la misiuni si care nu mai pot fi gasite prin alta metoda nu pot fi vandute (setul de sarbatori). Nu se pot vinde nici produsele care NU fac parte din seturi (gloante, lada de unelte).


6. Daca licitatia inceputa de mine s-a terminat si nimeni nu a dorit sa cumpere obiectul, obiectul se va intoarce la mine?

Da, daca dupa terminarea ofertei de licitare/cumparare nimeni nu a dorit sa va achizitioneze itemul il veti primi inapoi. Va trebui sa va intoarceti in orasul in care ati inceput oferta de licitare/cumparare si sa-l ridicati.

7. Daca nu mi-a cumparat nimeni itemul ofertat, primesc comisioanele inapoi?

Nu, imediat dupa ce ati inceput o oferta, comisionul va este retras automat din cont. El nu poate fi returnat in nici un mod.

8. Pot sa anulez o oferta de licitare/cumparare?

Nu, ofertele de licitare/cumparare o data incepute nu mai pot fi anulate, trebuie sa asteptati pana la terminarea timpului in care este valabila oferta.
 
Ultima editare de un moderator:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus