Ghid: Intelegerea si folosirea corecta a panoului de control

  • Autor subiect DeletedUser3941
  • Data de început
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser3941

Guest
item_51776.png






Buna ziua. Scopul acestui tutorial este cel de a explica toate componentele panoului de control. Va sunt oferite informatii corespunzatoare acestora, hint-uri, tips, etc.
*nota: din cauza limitei de 4 imagini nu am putut include imagini la fiecare sectiune. Acestea vor fi explicate numai prin text.

Pentru a incepe, va rugam sa selectati unul dintre capitolele pe care doriti sa le aprofundati. Dati un simplu click pe imagine sau pe link.




Profilul tau


Setari si optiuni


Mesagerie


Altele​
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser3941

Guest
About me - Despre mine
2s9ob9w.jpg


In aceasta sectiune veti gasi toate informatiile furnizate de dumneavoastra. Profilul tau este public oricarui membru de pe forum, deci evitati adaugarea datelor personale. Cum se modifica toate acestea, va voi explica in cele ce urmeaza :

My details - Detaliile mele
25rl9jn.jpg


Date of birth - Data nasterii
Aici se poate seta data nasterii dumneavoastra. Apasand pe casutele Luna, Ziua, Anul, veti putea seta datele. Daca nu doriti ca acestea sa fie afisate, faceti un click pe Privacy si selectati optiunea "Hide my age of birth".
Home Page URL - Pagina ta personala
Aici puteti adauga, in caz ca aveti, link-ul catre pagina voastra web personala.

Mesaj Rapid

Aici puteti distribui ID-urile voastre pentru diferitele aplicatii, acestea fiind: ICQ, MSN, Skype, AIM, Yahoo. Daca nu doriti ca ID-ul dumneavoastra sa fie la vedere, pur si simplu ignorati completarea acestuia.

Biography - Biografie
Corespunzator casutelor, puteti adauga date esentiale despre dumneavoastra. Nu uitati, nu introduceti niciodata date personala (card bancar, telefon, etc).

Imagine profil
66yosj.jpg


Aici va puteti seta o imagine pentru profilul dumneavoastra. Nu uitati, imaginea de profil nu este aceeasi cu avatarul. Aveti optiunea de a introduce link-ul unei imagini, care va fi folosita pe viitor ca imagine de profil. Mai aveti si optiunea de a incarca din calculatorul personal o imagine, care va fi redimensionata la dimensiunea corespunzatoare.


Privacy - Intimitate
211nln8.jpg


Aici puteti seta, daca doriti, ca informatii despre dumneavoastra sa fie afisate publicului. Este de recomandat sa restricionati asta numai la membrii forumului, asa cum este afisat in imagine.

Contacts
Aici puteti adauga utilizatori in lista de prieteni. Pentru a face asta, tastati numele userului, si apasati pe "Add contact". De acum, utilizatorul selectat va fi notat printr-un semn de "+".
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser3941

Guest
Editeaza avatar
2hsaql3.jpg


Daca doriti ca o mica imagine sa fie afisata in dreptul postului dumneavoastra, apasati pe "Use custom avatar". La fel ca si la imaginea de profil, aveti 2 optiuni. Fie prin introducerea unui link pentru o imagine de pe un site extern, fie prin incarcarea unei poze din calculatorul personal. Nu uitati ca imaginea nu poate depasi limita de 100x100 pixeli, si dimensiunea ei nu poate fi mai mare de 19.5 kilobytes.

Editeaza semnatura
2mp04dt.jpg


Acest loc este dedicat pentru semnatura dumneavoastra. Puteti adauga texte si imagini. Imaginile nu vor depasi limita de 500 x 100 pixeli. Adaugarea unei imagini se poate face in 2 moduri. Adaugarea unui link pentru o imagine sau upload din calculatorul personal.

Editarea e-mail-ului si parolei
29prbxt.jpg


Din motive de securitate, schimbarea parolei in mod regulat este necesara. Pentru a face asta, mai intai tastati parola dumneavoastra curenta, iar dupa aceea parola noua dorita, de 2 ori, in casutele New Password. De asemenea, puteti schimba si adresa de e-mail. Pur si simplu adaugati adresa voastra personala si ati terminat.

Editeaza optiunele
-imagine exclusa-

Use invisible mode - Foloseste modul invizbil
Aici poti seta activarea modului invizbil bifand casuta respectiva. Veti aparea de fiecare data offline pe forum, cand cineva va vizualizeaza profilul.

Allow vCard download - Permiteti descarcarea vCard-ului
Aici puteti permite utilizatorilor de pe forum sa va descarce vCard-ul care contine adresa de e-mail si numele de utilizator.

Receive email - Primirea email-urilor
Puteti seta, daca doriti, primirea email-urilor de la administratori si useri. In cazul activat, veti primi in casuta voastra postala un mesaj de la forum.

Default Thread Subscription Mode - Abonarea la topicuri
In cazul in care doriti sa va abonati la un topic, o puteti face aici. Odata abonat, primiti mesaje prin email de la tema respectiva. Puteti selecta si perioada de primire tot de aici.

Private Messaging - Mesaje private
Pentru a putea primi mesaje de la useri, trebuie sa aveti optiunea "Enable Private Messaging" activata. Desigur, puteti limita asta la primirea mesajelor PM numai de la admini si prieteni.

Visible Post Elements
Aici puteti seta afisarea imaginilor, semnaturilor, avatarelor de la ceilalti utilizatori.

Thread Display Mode - modul de afisare a topicurilor.
Puteti seta ordinea cronologica de aparitie a topicurilor.

Number of Posts to Show Per Page - numarul de posturi afisate intr-un topic
Puteti seta cate posturi sa va fie afisate intr-un topic. Default este 10, dar va puteti seta afisarea pana la 40 de posturi.

Default Thread Age Cut Off - Perioada de afisare a topicurilor
Puteti seta aici durata afisarii topicurilor de pe forum. Este recomandat sa lasati optiunile initiale.

Time Zone - Zona de timp
Aici puteti seta zona de timp corespunzatoare locatiei dumneavoastra. Pentru Romania, acesta este GMT +2.

Start of the Week - Prima zi a saptamanii
Puteti seta ziua in care incepe saptamana. Trebuie sa selectati Luni, pentru ca Duminica este setarea traditionala a SUA.

Message Editor Interface - Interfata editorului de texte
Editorul de texte clasic este denumit "standard editor". Acesta il puteti vedea atunci cand scrieti un post nou. Pentru o activitate mai usoara selectati editorul WYSIWYG.

Forum Language - Limba forumului
Momentan disponibila in 3 limbi. Pentru forumul nostru este recomandat Roman charset UTF-8.

Lista de useri ignorati
2q9xu03.jpg


Aici puteti adauga useri care in mod constant va jignesc sau de la care nu doriti sa primiti mesaje. Mesajele userului adaugat in lista vor fi ascunse. Pentru a face asta, adaugati numele lui si apasati "Okay".
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser3941

Guest
Lista mesajelor
4q0ew3.jpg


Aici puteti vizualiza mesajele primite si trimise. Limita acestora in total este 50. In cazul in care casuta (Inbox-ul) se umple, va trebui sa stergeti mesajele vechi.

Crearea unui mesaj nou
15qf877.jpg


Urmarind instructiunile din imagine, puteti trimite mesajul dorit.

Urmarirea mesajelor
241meqb.jpg


In cazul in care ati selectat la trimiterea mesajului optiunea "Request read receipt", mesajul trimis va fi urmarit constant. Te va notifica daca userul a deschis mesajul si l-a citit.

Foldere
28slahd.jpg


Dintr-o greseala de traducere, sectiunea numita Fisiere este gresita. Ele sunt defapt foldere. Pentru a crea unul, tastati numele dorit si memorati modificarile. De aici va puteti gestiona mesajele in folderele create.
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser3941

Guest
Abonare
wthj4i.jpg


Aici puteti urmari evenimentele ce decurg intr-un topic abonat. Pentru a te abona la un topic, trebuie sa deschizi unul si sa selectezi de la "Thread Tools", "Subscribe to this thread".

Foldere
jjljic.jpg


La fel ca la mesaje, aici va puteti gestiona folderele de abonari.

Amintitor de evenimente
o8sc5s.jpg


Daca ati setat un eveniment in calendar, toate datele despre acesta vor fi afisate aici. Pentru a seta un eveniment, mergeti la Calendar > Add new event > Single day event > Tastati detaliile dorite > Save.

Atasamente
28quvcp.jpg


Locul de gestionare a atasamentelor. Aici sunt afisate toate atasamentele puse pe forum. Le puteti sterge bifand casuta si dand click pe Stergerea selectarilor.


Copyright 2010 - leviathan8 Lucrare licentiata sub GNU/GPL.
 
Ultima editare de un moderator:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus