Hall of Fame

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

adsum

Gunman
Interviu vioste
Arhiva - 27 iulie 2011

aurasz:Buna! Ma bucur ca ai acceptat acest interviu.
vioste:Buna ! Cu inima strinsa am acceptat, astept sa fie un interogatoriu :)
aurasz:Pentru inceput spune-ne cateva lucruri despre tine.
vioste:Ma numesc Stefan Viorel de aici si nickul de VIO.STE, am 33 de ani, de obarsie din Ploiesti (PH vine de la patria hotilor pentru necunoscatori) pripasit prin Bucuresti, inchegat intr-o familie, fericitul posesor a unei fetite de 6 ani (sora mea mai mare).
aurasz:Ce ocupatie aveti in viata reala?
vioste:Muncesc intr-o companie multinationala, nimic spectaculos mai mult munca de rutina. Sunt obisnuit sa identific riscurile operationale si sa le diminuez pe cat posibil.
aurasz:Va place munca pe care o prestati?
vioste:E greu sa spui daca iti place o munca, mai degraba as spune ca imi place mediul in care imi desfasor activitatea si echipa din care fac parte.
aurasz:Aveti o poza cu dvs. pe care sa o putem publica?
vioste:Sincer ? era una cu mine si fetita mea ...sa o caut
aurasz:Ce ne puteti spune despre fetita dvs.?
vioste:E mult mai desteapta decat mine clar. Mi-a zis ca daca mai stau mult la calculator o sa fac bube la cap. Ca sa ma lase linistit mai ales cand am lupte de fort ii promit ca ii cumpar in joc ba un cal alb, ba o rochie de dansatoare. Sper sa nu mai apara multe itemuri feminine ca ajung la faliment cu ea :)
aurasz:Despre dvs. ne-ati spus cate ceva, despre fetita dvs. la fel, dar despre sotie nu ne spuneti nimic?:D
vioste:In familie trebuia sa fie cineva cu capul pe umeri asa ca sotia mea este psiholog, din pacate nu a reusit sa ma vindece de boala "the west" dar tot atat de adevarat este ca nu a trecut la medicamentul suprem "tocatorul".
aurasz:Ce culoare/culori preferati?
vioste:Albastru de fort ca cel de Voronet nu apare in joc.
aurasz:Va place sa mergeti la cumparaturi?
vioste:Sincer, da. A devenit si pentru mine o relaxare sa merg cu familia la cumparaturi si sa le fac cadouri. Ma relaxeaza bucuria de pe chipul lor. Din pacate nu am gasit in niciun magazin ceva si pentru mine, adica pepite ieftine :D
aurasz:Va place sa gatiti?
vioste:Da, chiar foarte mult, impreuna cu sotia. S-ar putea sa ni se traga de la zodie, amandoi suntem tauri. :)
aurasz:Ce ati gatit ultima data?
vioste:Azi bulz, ieri o nebunie dintr-o carte a lui Jamie Oliver (o tocanita cu peste).
aurasz:Bun asa:D. Acum sa revenim la The West. Cum ati ajuns sa jucati The West?
vioste:Din cauza unor colegi de munca. Veneam plictisit dupa Travian (o nebunie pentru care trebuia sa ma scol noaptea) si Hattrick. The west mi s-a parut cel mai interesant joc, fapt demonstrat si de numarul de pepite bagate in joc :)
aurasz:Ce va place la The West si ce nu va place?
vioste:La jocul asta imi place gameplay-ul dar fiind un joc de intreactiune si socializare, nu prea imi place modul individualist cum este tratat de mojoritatea jucatorilor. Poate asta e tributul platit de dezvoltatori pentru faptul ca nu s-au gandit de la inceput la un mod de interactiune concret precum luptele de fort. Sincer mai este loc de imbunatatiri, eu unul nu vad o finalitate a jocului/serverelor in momentul de fata. Poate nu strica pe viitor sa se dezvolte o "lupta finala" a serverului un fel de "final round".
aurasz:Mai devreme spuneati ca folositi un numar mare de pepite, mai exact cate pepite ati folosit pana acum?
vioste:Nu mai stiu numarul lor dar pe L12 pana in prezent am folosit 32279.
aurasz:Ce gen de cont premium folositi de obicei?
vioste:In special bonus de caracter, de salariu, resetarea shamanului si injumatatirea timpului de deplasare. Le folosesc si pe celelalte dar pe cele mentionate mai devreme am consumat o groaza de pepite.
aurasz:Descrieti-va in 5 cuvinte.
vioste:Sunt cel mai slab jucator.
glumesc
aurasz:Pe ce lume/lumi jucati in prezent?
vioste:Din cauza programului incarcat nu mai imi permit sa joc pe alte lumi inafara de L12. Am mai jucat pe L3,L4, L5, L6 si Arizona.
aurasz:Ati spus ca mai jucati doar pe lumea 12. Ce ne puteti spune despre jucatorii acestei lumi, dar despre aliante?
vioste:Despre jucatori, am intalnit oameni de incredere cu care mi-am permis sa comunic si viata reala. In fond The West a devenit un joc de socializare si interactiune, mai ales de cand au aparut luptele de fort si functia chat. Daca privesc jucatorii de pe L12 din perspectiva calitatii discutiilor purtate la luptele de fort sau pe chatul aliantei, pot spune ca suntem in scadere de forma fata de cum era atmosfera pe serverele vechi. Imi lipsesc glumele si ironiile de pe Arizona de exemplu. Din perspetiva calitatii jocului in echipa tind sa cred ca acest server face progrese si cu ideea asta atac subiectul aliantelor. Cea mai buna coordonatoare de alianta de cand joc eu "the west" este La Mandragore (sefa mea in joc). A reusit si pe acest server sa cladeasca o alianta "De la Warr" puternica ca un imperiu. Din pacate,exact ca in in viata reala, orice imperiu cunoaste si declinul. Ce vreau eu sa subliniez este ca toate aliantele de server pe la un moment dat s-au unit ca sa faca fata aliantei De La Warr (in gluma se poate face o paralela intre L12 si al doilea razboi mondial - JFF este Germania J4F este Japonia si GA restul )
JFF si J4F au avut momentul de glorie, acum la putere este GA, dar totusi sa nu uitam ca fiecare alianta are resurse sa renasca (precum Germania si Japonia zilelor noastre). In concluzie istoria e ciclica si iti ofera si in joc suisuri si coborasuri. Chiar sunt curios sa vad daca pana la sfarsitul anului, serverul se va inchega in 2 aliante puternice opuse sau vom ramane din cauza orgoliilor o adunatura de aliante fiecare tragand la caruta proprie...
aurasz:Din cate stiu majoritatea aliantelor puternice de pe mai toate lumile .ro si-au gasit intr-un final sfarsitul. Care credeti ca ar putea fi cauza, orgoliul prea mare al unor conducatori?
vioste:Din experienta mea profesionala stiu ca e bine sa iti definesti foarte clar obiectivele cand incepi un proiect. Exact asa se intampla si cu aliantele noastre, in momentul in care se dilueaza obiectivul de baza cu fel de fel de alte mini obiective sau structura echipei / aliantei se mareste atunci sigur alianta se afla in regres. Ce pot sa spun este ca pentru a conduce o alianta ai nevoie de foarte mult timp liber si ingredientul asta cam lipseste la majoritatea jucatorilor "batrani". Cei care accepta totusi sa conduca o alianta ajung sa devina un car de nervi pentru ca nu mai fac fata tuturor problemelor, simt ca pierd controlul. Ca sa concluzionez, nu orgoliu este principalul factor destabilizator in aliante ci modul de consolidare a structurii aliantei impreuna cu ratarea obiectivului principal care a dus la formarea aliantei.
aurasz:Ce parere aveti despre administratorii jocului?
vioste:Sunt oameni si ei :) desi unii jucatori ii cred monstri (pentru deciziile lor si penalizari) altii ii cred zei (au senzatia ca adminii pot avea fel de fel de avantaje in joc si atunci e mai bine sa fi in aceiasi tabara cu un admin). Personal mi-a facut o deosebita placere sa joc alaturi de La Mandragore pe L12 si impotriva lui Elemr si Sp1tfire pe Arizona.
aurasz:Un mesaj pentru toti cei care joaca The West?
vioste:Sa nu uite niciun moment care este scopul si durata "vizitei" pe site-ul "the west" si multa sanatate in viata reala !
aurasz:Aici incheiem interviul. Iti multumesc pentru timpul acordat.
vioste:Si eu multumesc, o noapte exceptionala in continuare !
 

adsum

Gunman
Interviu cobralin13
Arhiva - 29 iulie 2011

Perry Owens: Howdy ! Mai intai sa facem cunostinta. Spune-ne cateva lucruri despre tine.

cobralin13: In viata reala ma numesc Alin de aici cobralin13 si 13 de la 13 ani am adresa de mail,deci nu am 13 ani cum zic multi :),am 25 ani sunt din Iasi si ocupatia mea e culturismul profesionist,joc The West de la L2,am jucat cu alt nume si de pe L7 joc cu acest nume

Perry Owens: Iti place sa gatesti ?

cobralin13: da ,gatesc si gatesc foarte bine:) cel putin asa zic cei care gusta

Perry Owens: Care a fost ultima mancare pe care ai gatit-o ?

cobralin13: tarta de visine

Perry Owens: Descrie-te intr-un cuvant

cobralin13: mare

Perry Owens: Cum ai ajuns sa joci The West?

cobralin13: Toata lumea vorbea de jocurile inno ,mai pe scurt de la reclamele enervante de pe net :D

Perry Owen: Pe ce lumi joci ?

cobralin13: Momentan pe L7,L8,colorado,delaware in rest am sters tot din lipsa de timp

Perry Owens: Ce ne poti spune despre evolutia ta pe Colarado ? Ai reusit sa iti faci un oras, o alianta si sa ocupi locul 1 in top experienta. Cum ai reusit acest lucru ?

cobralin13: Lumea colorado a inceput pe 01-11-2010 ,de ziua mea ,acest lucru ma impins sa lupt pentru rang 1 la experienta si pe 28-10-2010 am atins nivel 99 ,inca nu era noua versiune cu nivel 120 ,am crescut foarte usor prin munci cu mult xp ,nopti albe,si toata experienta acumulata de la L2 pana la colorado,am format si un oras Ghost Hunters si o aliata foarte cunoscuta pe colorado G-force care in timp am transformat-o in Xtreme mod

Perry Owens: Alianta ta are dusmani ?

cobralin13: Toate aliantele au dusmani dar si multi prieteni

Perry Owens: Dar ce ne poti spune despre evolutia membrilor din orasul tau ?

cobralin13: Eu de la L2 pana la colorado am jucat singuratic fara prieteni si foarte putin pe forturi,tot ce am realizat pe colorado e datorita nivelului ,cand ai nivelul cel mai mare toata lumea vrea cu tine :) si asa incet incet am adunat foarte multi jucatori in oras si aliata ,in aliata am avut pana la 3000 jucatori dar am realizat ca nu numarul face aliata puterinca si membri devotati ,asa am schimbat aliata in Xtreme mod si am facut curat pana la 300 jucatori

Perry Owens: Ai legat prietenii ?

cobralin13: La inceput am jucat The west din plictiseala ,dar am realizat ca acest joc se bazeaza pe unitate ,si asa am cunoscut fuarte multi jucatori chiar din orasul meu ,cu unii m-am intalnit ,imi era rusine sa vorbesc de joc dar incet incet ne-am adunat cam 5 jucatori care mergeam la gratar in fiecare duminica ,din acest motiv am continuat sa joc the west cu si o mai mare implicare

Perry Owens: Ce planuri de viitor ai pentru lumea Colorado ?

cobralin13: nu am planuri pentru colorado ,sunt prea ocupat momentan

Perry Owens: Ce parere ai despre adminii acestui joc ? Care este relatia ta cu ei ?

cobralin13: am o parere impartita in functie de admin , unii sunt foarte devotati acestui joc si am legat pretenii cu ei

Perry Owens: Transmite un mesaj pentru jucatorii The West.

cobralin13: Mai dormiti si voi noptile :D

Perry Owens: Aici se incheie interviul nostru. Iti multumesc pentru timpul acordat.

cobralin13: Cu placere si ne auzim cu toti pe The West
 

adsum

Gunman
Interviu Dodi1108
Arhiva - 10 august 2011

aurasz:Salut ! Ma bucur ca ai acceptat acest interviu.
Dodi1108:Salutare! M-am simtit un pic ciudat cand am primit mesajul de la tine, dar pot spune ca imi face cu adevrat placere...
aurasz:Ciudat in ce sens?
Dodi1108:Nu sunt obisnuit sa fiu in centrul atentiei, dar pe masura ce stateam si ma gandeam mi-am dat seama ca poate fi chiar interesant.
aurasz:Spune-ne cateva lucruri despre tine.
Dodi1108:Hmmm...cu ce sa incep?! Ma numesc Dominic, sunt din Bucuresti, am 32 de ani, casatorit de 8 ani cu Laura, impreuna cu care am o fetita de 2 ani si 3 luni. In mod curent sunt ocupat cu finalizarea doctoratului in statistica.
aurasz:Ai o poza cu tine pe care sa o publica?:D
Dodi1108:Cu siguranta pot gasii una care sa ma avantajeze.
aurasz:Ce ne poti spune despre familia ta?
Dodi1108:Asta o sa fie distractiv :). Suntem o familie, intr-o proportie relativ mare, de matematicieni. Tata (care iti vine sa crezi sau nu, joaca TW) este profesor de matematica la o scoala generala din bucuresti. Mai am o sora mai mare si un frate mai mic. Toti am terminat facultatea de matematica la aceeasi specializare (pe vremea mea cred ca se nume probabilitati si statistica), doar anii sunt diferiti, evident. Stai asa ca nu se termina aici: sotia mea si sotia fratelui meu au fost ambele colegele noastre de grupa. Cireasa de pe tort este ca si fetita mea are ce are cu cartile, ii plac puzzle-urile si stie sa numere de la 1 la 10, sarind insa pe 2,3 si 7. In germana insa se descurca mai bine si numara mai corect si mai repede :))
aurasz:Frumos. Esti microbist?
Dodi1108:Intr-o oarecare masura mai sunt. Adica imi place sa ma uit la fotbal, dar la meciuri de calitate in special, de genul celor din Europa League, sau Campionatele europene si mondiale. Am tinut mult timp cu "U" Craiova, dar in ultimii ani a fost destul de greu sa mai pot urmarii ceva si asta nu numai din cauza calitatii slabe a jocului care caracterzizeaza campionatul nostru intern, cat si din cauza ca suntem plecati din Romania de 7 ani (cred)...chiar acuma stau si numar anii si nu imi vine sa cred cat a trecut.
aurasz:Si in ce tara si oras v-ati stabilit?
Dodi1108:Elvetia a avut norocul sa ne primeasca, in orasul Basel initial, iar momentan stam intr-un sat care se numeste Allschwil (langa Basel) si este infratit cu Blaj-ul romanesc :). Ne mutam curand insa in partea franceza, nu cunoastem locatia exacta inca.
aurasz:Cum a fost la inceput, cand v-ati mutat?
Dodi1108:Prima luna a fost un soc. Am cheltuit intr-o luna toate economiile noastre. Asta a fost socul dur, stateam si calculam in lei cat costa orice maruntis aici si nu ne venea sa credem. Nu a durat mult insa, iti dai seama relativ repede ca daca raportezi totul la salariu, preturile nu sunt mai mari, sunt poate chiar de cateva ori mai mici ca in Romania. Oricum, alta parte grea a fost ca am trait timp de aproape doi ani numai dintr-un salariu (de doctorand) al sotiei, pe vremea aia mie imi trebuia viza ca sa pot sa vin aici, puteam sta doar maxim 3 luni consecutiv, si am facut de cateva ori drumu cu autobuzul Bucuresti-Zurich. Nu s-a simtit, eram inca tanar :D. Am riscat totul.
aurasz:Sa mai intreb de ce ati plecat din RO? (think)Dar de ce ati ales tocmai Elvetia si nu Spania, Italia, Franta, Anglia, unde au plecat majoritatea romanilor.
Dodi1108:Dupa facultate, ca multi alti colegi am inceput de jos. Institutul National de Statistica din Bucuresti a fost primul pas. Sotia a inceput prima, eu am hotarat sa fac armata (inca obligatorie pe atunci), dar dupa aceste 6 luni de "distractie" am fost si eu angajat la INS. Dupa aproape un an de "stat" si la propriu si la figurat, ne-am dat seama ca ne cam plafonam, nu facem nimic, nu invatam aproape nimic. Un imbold a fost si sora mea, care isi gasise o bursa de doctorat in Zurich cu un an inaintea plecarii noastre. Am cautat, am gasit, am avut 2 sanse. Prima s-a nimerit sa fie in Elvetia. Un pic de noroc la mijloc, cu siguranta.
aurasz:Te-ai mai intoarce in RO?
Dodi1108:In vizita, in fiecare an.:)
aurasz:Dar sa locuiesti, nu? :D
Dodi1108:In acest moment as spune cu siguranta nu, dar cine stie...
aurasz:Unde te vezi peste 10 ani?
Dodi1108:Exact peste zece ani voi fi cu siguranta in Romania sa iau copiii de la bunici, vacanta scolara de vara din Elvetia se termina la jumatatea lui August.
aurasz:Bun asa :D. Cum e viata in Elvetia?
Dodi1108:Fara stres, daca ai un servici.
aurasz:Concediul unde ti-l petreci?
Dodi1108:Pana de curand, numai in Romania. Anul asta am fost si in Italia, intr-un satuc langa Roma, pe plaja.
aurasz:Ai si alte hobby-uri in afara de The West?
Dodi1108:O sa razi, dar a cam ramas printre ultimele mele hobby-uri. Lucrez la un goblen de 2 ani de zile. Cand mai gaseam un pic de timp si chef, incercam sa mai mestersc cate ceva, o masuta, un scaunel, o macheta de casa....asta era anul trecut :). Am mai ramas cu TW-ul.
aurasz:De la cine ai invatat sa faci goblenuri? :D
Dodi1108:Sunt foarte indemantic din fire. Intamplator am dat peste o revista de goblenuri si mi-au placut cum arata ca niste tablouri. Am comandat cateva. Primul l-am terminat in 2 ani de zile, cu o saptamana inainte de a se naste fetita. A fost o ambititie de-a mea. Am inceput altul, care daca o sa il termin o sa arate incredibil de frumos. Trebuie multa rabdare insa si ... TIMP.
aurasz:Foarte bine, felicitari. Descrie-te in 5 cuvinte.
Dodi1108:Calm, indemanatic, timid, norocos, fericit.
M-ai luat prin surprindere cu asta :)
aurasz:Pai?:D
Dodi1108:Nu m-am gandit niciodata la cum sunt eu.
aurasz:Eeee, uite ca acum s-a intamplat:D
Dodi1108:Da.
aurasz:Ce culoare/culori preferi?
Dodi1108:Albastru, toate nuantele.
aurasz:Sa trecem la The West. Cum ai ajuns sa joci The West?
Dodi1108:M-a corupt un alt mare jucator de TW, cunoscut aici sub numele de Sp1tfire. el cred ca a inceput cu 2-3 saptamani inaintea mea, cand s-a lansat Lumea 2. Mult, mult mai simplu era jocul pe vremea aia.
aurasz:Ai mai jucat alte jocuri alaturi de Sp1tfire?
Dodi1108:Am fost amandoi obsedati de Outwar, un joc tot de browser poate mai putin cunoscut in Romania. Am avut multe zile si nopti nedormite din cauza jocului ala. A fost o mare usurare pentru sotie cand m-am lasat de el. Sunt sigur ca am mai jucat un MMORPG impreuna dar nu ii mai tin minte numele.
aurasz:Pe ce lumi joci The West?
Dodi1108:Cred ca e mai usor sa spun pe ce lume nu joc :D. Glumesc. Joc in mod activ pe Lumile 2,3, Arizona si Delaware. Mai am cont si pe Lumile 1,4,5,6, dar devine din ce in ce mai greu sa mai pot tine pasul cu toate update-urile pe atatea lumi. Lumea 2 este lumea la care tin cel mai mult.
aurasz:Pe ce lume ai facut/faci performanta?
Dodi1108:Sincer, nu am avut niciodata dorinta de a face performanta pe vreo lume. Ceva s-a schimbat cand s-a dat drumul la cursa catre nivelul 120. Nu mai stiu cine exact m-a provocat la intrecere pe Lumea 2. Foarte probabil Sp1tfire a fost vinovatul :D. Singura sansa sa dovedesc ce pot a fost atunci. Am facut re-skill pe duel, pe un build recomandat de Sp1tfire bineinteles, si nimeni nu m-a mai putut opri. faceam si cate 60 de dueluri in 24 de ore. M-a ajutat faptul ca am fost baiat strangator, 3-400 de prajituri si bomboane cumparate de sarbatori si-au pus amprenta clar asupra detasarii cu care am reusit sa fac nivelul 120.
Tot pe Lumea 2 am devenit cunoscut pentru build-urile de fort. Formulele de calcul al sanselor de tinire / ferire le aflasem de pe forumul developerilor poate cu mult inaintea altora. Putini m-au crezut la inceput, dar nici eu nu incercam sa ii conving prea mult. S-au convins singuri.
Pe mine nu o sa ma vezi foarte activ in politica aliantelor, sau in timpul bataliilor. Dar sunt acolo. Cine ramane in spate la batalie, cu siguranta primeste o soapta de la mine sa avanseze sa nu se mai ascunda :P.
Alte performante notabile, poate doar faptul ca am reusit sa fac primul Pusca de aur pe vreun server romanesc. :) Si o am pe absolut toate lumile pe care joc.
aurasz:Ai avut parte de o concurenta apriga la top experinta pe lumea 2?
Dodi1108:Am pornit cu un dezavantaj de doua saptamani cred. Am fost un jucator relativ necunoscut pana atunci. Un aventurier axat doar pe misiuni si munci de noroc. Au urmat 6 saptamani in care toti au facut cunostinta cu mine.
Concurenta a fost de partea aliantei inamice. Duelisti bazati, care nu intelegeau cum de am viata (vezi cele 3-400 de prajituri cumparate mai sus :P) sa dau duel dupa duel. Cu toate astea am mai reusit si alta performanta: nu mi-am facut dusmani cu adevarat. Cu multi pe care ii atacam vorbeam zilnic intr-un mod cat se poate de amical.
aurasz:Foarte frumos:D. Ce ne poti spune despre aliantele de pe lumea 2?
Dodi1108:Cum am mai spus si mai devreme, nu imi place sa ma implic in politica aliantelor prea mult. Este un server destul de activ, dar probabil ca pe orice server, cand o putere devine prea mare si totul se reduce la o singura alianta care detine majoritatea forturilor, se ajunge la o scindare. S-a intamplat si aici de cateva ori asta. Acuma sunt in cea mai buna alianta in care am fost vreodata, pornita din dorinta de a face batalii de fort frumoase, cu oameni activi si gata sa se sacrifice in batalie. statisticile de pe westforts spun totul despre alianta noastra. Suntem cei mai buni de cateva luni. Pentru cat timp ? Nu mult. Jucatorii se plictisesc si vor ceva nou cu siguranta. Ceva se coace. O simt. E in aer :).
aurasz:Un sfat pentru conducatorii aliantelor?
Dodi1108:Da :)
aurasz:Sa-l auzim.:D
Dodi1108::D
E greu sa dai un sfat unui conducator de alianta. In primul rand, pentru ca e conducator si daca a ajuns acolo sus de cele mai multe ori incearca sa faca cum vrea el, altfel nu ar mai putea fi recunoscut de lider. Multe sfaturi date de mine pe privat au fost de cele mai multe ori bagate in seama, dar public nu e asa de usor de acceptat. Un sfat care ar functiona mereu ar fi: sa se tina de cuvant indiferent de situatie, orice exceptie aduce de la sine un sir intreg de alte complicatii si exceptii exceptionale :).
aurasz:Ce iti place la The West si ce nu iti place?
Dodi1108:Update-urile tin jocul in viata. Daca nu ar fi fost asa dese (la 5-6 luni), as fi renuntat de mult sa mai joc.
Ce nu imi place: acelasi lucru care nu-mi place si cand ajung in Romania. Limbajul multor jucatori care nu inteleg ca este totusi un joc si are la baza un scop principal, acela de a te destinde.
aurasz:Dar despre celelalte lumi pe care mai joci activ ce ne poti spune?
Dodi1108:Arizona a fost prima lume rapida pe care am jucat si a fost un fel de test pentru mine. A fost si lumea pe care am prins 20-25 de pusti in acelasi sector cu lovituri in atac de peste 500. Nu a durat mult fericirea. Cateva luni de suprematie a aliantei si a devenit insuportabil sa mai asist la certurile pe locuri la batalie. Am luat-o de la capat, dupa o pauza de cateva luni, intr-un oras axat pe forturi si am reusit batalii frumoase in alianta just 4 fun. Inca se mai tine. Pe Delaware, nu am putut concura cu jucatorii de top, dar ma mentin sus. La fel si aici, multe orgolii se ciocnesc cap in cap. Lumea 3 a fost la un pas de colaps, cel putin pentru mine, dar am primit ajutoare in alianta de la jucatori de top si cunoscuti pe Delaware. Sper sa salvam ceva, mi-ar parea rau sa renunt aici. e lumea pe care am luat prima Pusca de aur.
aurasz:Ce gen de cont premium folosesti?
Dodi1108:Lumea 2, premium pe caracter. Delaware: toate.
Cand e nevoie, apelez cu incredere si la Imbuneaza samanul. :P
aurasz:O sa-ti incerci norocul si pe lumea 13?
Dodi1108:De fiecare data cand a inceput o lume, am zis ca nu ma bag, si am ajuns sa joc pe 8 lumi, dar acum cu siguranta nu cred ca mai incerc :D. Timpul nu imi mai permite atat de multe.
aurasz:Ai legat prietenii?
Dodi1108:Cu siguranta prietenii de joc. In viata reala nu am avut prilejul sa intalnesc niciun jucator.
aurasz:Sfaturi pentru incepatori ai? Cum sa puna indemanarile/atributele la inceput, pe ce sa se axeze pentru a ajunge in top 100 experienta repede, ce cont premium sa foloseasca, mai pe scurt, cheia succesului.
Dodi1108:Cheia succesului in joc depinde de la jucator la jucator. Eu am invatat de la fiecare lume noua, pe care am inceput, cum sa gestionez cat mai bine energia castigata la fiecare nou nivel, astfel incat sa nu fiu nevoit sa dorm aproape deloc, cel putin in prima saptamana de la lansare. Pentru asta trebuie neaparat bonus pe automatizare si energie. Eu am ales calea aventurierului, pentru ca mi-au placut misiunile in toate jocurile. Mai are si avantajul celor mai multe puncte de atribute si indemanare. daca urmezi calea misiunilor si pui indemanarile pe masura ce ai nevoie de ele in misiuni, un aventurier creste repede. Fara prea multa bataie de cap un aventurier ajunge in top 20 cu usurinta in felul asta.
Insa de cand cu bataliile la forturi unde se poate castiga experienta frumoasa, multi s-au indreptat catre clasa soldatilor (pentru bonus de viata) sau catre duelisti (pentru bonusul de lovitura critica). Clasele astea au clar cate un avantaj, una pentru numarul de lovituri ferite iar cealalta in cumulul de lovituri date in batalie, care le ofera recompense mari atat in experienta cat si in mult ravnitele cufere de otel.
Exista insa si o alta cale mai usoara de a ajunge in Top 5, dar este nevoie de ajutorul mai multor jucatori/prieteni care sa "joace" impreuna. Nu sunt convins de legalitatea metodei si nu as vrea sa dau idei altora.
aurasz:Ai fost sanctionat vreodata petru incalcarea regulamentului? Personal, din cate stiu, nu:D
Dodi1108:NU. :)
aurasz:Poate ajungi si prin west team:P
Dodi1108:Sa termin doctoratul :S mai am pana la sfarsitul anului.
aurasz::P
Ti-ai dori sa intri in west team?
Dodi1108:Sigur mi-ar placea. Numai sa imi permita timpul.
aurasz:Care a fost si este relatia ta cu Suportul si administratorii de joc?
Dodi1108:Am avut putine tangente, mi s-a intamplat de cateva ori sa am unele buguri, sau am raportat jigniri. Ultimul raport l-am avut acum vreo doua saptamani, cand nu am primit cufarul de la o batalie in inventar desi il aveam in raport. Atunci am aflat si eu ca poate fi o intarziere in acordarea cuferelor dupa batalie, si a fost prima oara cand mi s-a intamplat sa imi apara cufarul dupa 10 minute. Oricum, aproape de fiecare data am avut raspunsuri cat se poate de clare. Evident, am avut o relatie buna cu Sp1tfire la inceputurile carierei lui de admin TW.
aurasz:Ai vreun sfat pentru administratorii jocului?
Dodi1108:Sa interactioneze mai mult cu jucatorii pe lumile lor. Turnee, jocuri, etc. Poate parea absurd, dar numai daca si-ar face aparitia din cand in cand prin joc cu itemele lor speciale la vedere ar mai anima un pic viata TW. :D
aurasz:Ai vre-o propunere de noi turnee, concursuri, etc?
Dodi1108:Turneul de dueluri este binevenit oricand, vor fi mereu jucatori dornici de participare. Multi se plang de premiile simbolice acordate. Mi-ar placea un joc de genul "Hide and seek" (De-a v-ati ascunselea). Nu stiu cat de usor ar fi de pus in practica, adica sa gasesti adminul pe harta :P. Ar putea fi saptamanal, astfel incat sa aiba mai multi sanse de participare.
aurasz:Interesanta propunere. Si ce premii sa fie acordate pentru gasirea adminului?
Dodi1108:Da, ar fi o problema cu aparitia numelui adminului in Clasamante, dar presupun ca se poate sa dispara de acolo, astfel incat sa nu se poata centra harta pe el.
Daca nu e gasit, dupa un anumit timp, adminul ar putea da indicii care ar duce catre gasirea lui :P
Ca premii, un cufar.
aurasz:Sunt 3 genuri de cufere, care dintre ele? :)
Ar fi o idee... Cine gaseste adminul intr-o ora: Cufar cu sine de otel
Cine gaseste adminul dupa 2 ore: Cufar cu sine de fier
Si dupa 4 ore cufar de lemn:D
Dodi1108:Otel ar fi cu siguranta prea mult. As zice "de lemn", pentru ca in exeprienta mea de "deschizator de cufere", pica iteme mai bune in cele de "lemn" decat in cele "de fier".
Da da :D. Si ideea ta e buna, in functie de timp.
aurasz::D
Multumim pentru propunere. Un mesaj pentru toti cei care joaca The West?
Dodi1108:Sa aveti "Energia" plina !
aurasz:Aici incheiem interviul. Iti multumesc pentru timpul acordat.
Dodi1108:Multumesc si eu pentru atentia acordata.
 

adsum

Gunman
Interviu AlexPav / Kod
Arhiva - 19 octombrie 2011


La Mandragore: In acest numar al gazetei, va prezentam o alta abordare a modalitatii de prezentare a unui jucator The West. Fara clasicele intrebari si raspunsuri. Va las pe voi, cititorii, sa descoperiti despre cine este vorba.
Va uram o lectura placuta si enjoy!

A fost odata, ca niciodata, si daca n-ar fi, nu s-ar povesti.

Totul incepe prin noiembrie 2008. Stateam linisit pe mess, cand un amic de jocuri online imi zice "bai, am gasit un joc nou, pe mine ma plictiseste, vezi daca-ti place: the-west.ro". I-am cerut un cont de test si am inceput sa vad despre ce-i vorba. La inceput am fost cam retinut in a ma juca, deoarece aveam in spate vreo 3 ani doar de jocuri cu mafie. A trebuit sa schimb "macazul" si a fost cam greu, dar pana la urma am reusit.

La inceput, ca orice jucator eram noob si nu stiam cu ce se mananca jocul. Pe vremea aia degeaba intrai pe forum, pt. ca oricum nu erau prea multe detalii despre joc. De game-play nici nu putem vorbi. Toti erau straini. Am inceput cu lumea 1, unde aveam indemanarile in ultimul hal. Puneam pe ce imi placea ca suna mai bine. Nu stiam eu ce-s alea munci, dueluri sau misiuni. Pur si simplu puneam indemanarile aiurea. Nici de muncile cu XP sau cum sa dau un duel nu prea stiam. Eh, dar cu timpul am inceput sa-mi dau seama despre ce-i vorba.

Si cand am inceput sa inteleg cum sta treaba, a aparut lumea 2. Ce pot zice despre lumea 2? Lumea 2 este lumea care, de fapt, a revolutionat the-west.ro. De ce? De pe lumea 2 s-au lansat cei mai mari jucatori. Nu pot sa nu-i amintesc aici pe Hot-Sauce si pe Elmer Fudd de la care am furat meseria (ei sunt pionerii jucatorilor de top, pot zice). Ei au fost primii jucatori care s-au axat pe "pune capcane" si ne-au invatat pe restul, ma rog, doar pe o parte care a stiut sa inteleaga ce zic ei, cum sta treaba cu muncile. Deci, odata cu lumea 2 pot sa zic ca am trecut de la nivelul de "noob" la "incepator".

Apare lumea 3. Ce pot zice despre lumea 3? Pana nu demult era lumea mea de suflet, lumea mea preferata. Lumea 3 a fost o lume provocatoare pt. mine. Mi-am pus in cap sa termin in primii 15. Am ratat startul, apoi am fost plecat 2 saptamani. Practic ma gandeam ca nu reusesc. Prima luna am stagnat, iar apoi a fost un fel de BOOM. Am descoperit o combinatie de indemanari castigatoare. In nici o luna am ajuns in top 100, iar apoi top 50, iar dupa 4 luni de la start eram pe a 2-a pagina a clasamentului. Dar asta a fost greu si costisitor - tinand cont ca trebuia sa folosesc un minim de energie si automatizare sa-mi fac viata mai usoara. Nu m-am mai prea strofocat, pt. ca stiam ca pot ajunge oricand pe prima pagina. Chiar si fara sa ma strofoc se pare ca am intrat. Au aparut luptele de fort, iar de aici luam multa experienta. Un lucru bun. O noua provocare. Abia atunci a fost animata atmosfera pe the-west. Abia atunci a inceput spiritul de competitie al oraselor, spiritul de competitie al aliantelor(doar pe foaie erau alianta) si, cel mai important, spiritul de conducator si spiritul de lupta. Atunci a inceput "razboiul" afirmarii. Toti doreau sa se afirme, dar era cam greu. Eu la inceput vroiam sa raman in umbra, sa fiu un no-name, dar cum eram un jucator aflat in top15 apelau multi la mine. La luptele de fort primeam steluta(pe atunci nu erau gradele de astazi cu soldat, capitan etc) "automat". A fost ceva fantastic. Alianta din care faceam parte a dominat lumea 3 pana in acest an, cand in urma unui conflict cu "liderul" aliantei(ma rog, eu impreuna cu la mandragore si hc ronnie conduceam alianta, dar cum nu era la noi nu ne puteam numi lideri) a decis sa intervina in conducerea facuta de mine. Eu sunt un jucator orgolios si nu mi-a convenit ca mi-a luat drepturile din alianta si ca dupa ce timp de 6 luni eu si inca cativa jucatori am dus in spate alianta sa ne/ma trateze asa. Am decis sa ies din alianta, dar cum in tot acest timp mi-am facut prieteni, iar acesti prieteni erau majoritatea primari de oras i-am chemat in noua alianta formata de mine(dar cedata la alt oras, iar eu oras cu drepturi). Stiam ca e un pas riscant si ca pot sa pierd tot, dar pt. mine a contat prietenia lor. 400 jucatori, 30 orase m-au urmat in noua alianta. La infiinta eram, statistic vorbind, alianta care domina lumea. Daca luptele se dadeau alianta vs alianta castigam cu oricine, dar ghinionul a fost ca celelalte 3 aliante sa faca front comun impotriva noastra. 3 luni de zile am rezistat, timp in care orasul pe care il credeam ca cel mai apropiat de mine a tradat si a plecat in alta alianta. Eh, asta e. Am trecut peste asta, dar rana a ramas deschisa si ori de cate ori aveam ocazia ii intepam. Spre inceputul toamnei cand am mai ramas cu 2-3 forturi/alianta s-a decis o fuzionare cu alta alianta, pt. a reanima lumea 3. Eh, si uite asa se pare ca pana la urma am reformat o alianta care sa domine lumea 3.

Lumea 4. Lumea 4 pt. mine e o lume non-sens. Nu prea m-a interesat de la inceput. Am fost muncitor, pe la 70 am facut reskill pe duel si am dus contul pana la 105, cand l-am cedat. Nu prea am multe de zis despre aceasta lume.

Lumea 5, eee, aici se schimba treaba. Am zis sa fac un cont pe impuscare sa vad cum e. Inceputul este slab, ca o dacie, nu ai demaraj si continua tot ca o dacie. Odata ce ai prins viteza nu te mai poti oprit, pt. ca nu functioneaza franele. Pana la nivel 99 am terminat slab de tot, cam pe locul 150. Am asteptat cuminte sa vina acel update care sa scoata limita. Update-ul a venit, eram pregatit, asa ca pt. mine a fost ok. Nu mi-am propus mai nimic, doar sa fiu in top15, nu conteaza cand, dar sa fiu. Nu am tras tare sa ajung printre primii 15 jucatori de 120. Eram pe locul 2 sau 3 cand am trecut pe fort. Ehh, declinul a fost imens, in nici 2 saptamani eram deja pe 70. Am zis ca mi-a ajuns cu fortul, trecem inapoi pe duel. Atunci aveam un oras independent, iar patrat mi-a cerut invitatie. Ehh, atunci am hotarat cu el sa facem un concurs: cine ajunge primul in top 15. A venit dupa si lord ion, dar el nu era de nivelul nostru, asa ca el a concurat cu noi la topul duelurilor. Am ajuns amandoi in top15, dar asta a fost dupa nivel 120(din cate imi amintesc). El a tras tare si dupa, iar eu am ramas mai linistit, joc doar sa ma mentin pe acolo. Pt mine lumea 5 este lumea "shaman". Am pierdut sirul reskill-urilor... dar ce pot sa zic? A meritat, intr-un fel. Ma mentin si acum in top15 chiar daca in ultima luna nu cred ca am facut mai mult de 20,000xp. Trebuie sa te adaptezi conditiilor "meteo" daca vrei sa faci treaba buna, iar asta inseamna constant sa tot schimbi indemanari si sa gasesti un build mai bun decat au ceilalti. Lucru greu, dar nu imposibil.

Urmatoarele lumi nu m-au interesat. Mi-au ajuns 5 lumi, iar pe restul daca am cont il am la bascalie.

Cu timpul am adunat foarte multe informatii despre joc si am capatat o experienta deosebita. Asa ca am trecut si pe forum. Pe forum oricine are vechime mai mare de 6 luni nu poate sa zica ca nu a auzit pe undeva de mine. M-am facut afirmat atat prin fapte bune, dar, in mintea voastra, a adminilor, prin fapte rele. Eh, asta e. Daca am o moara stricata si imi scapa niste adevaruri general valabile care va deranjeaza. Drumul de la noob la experimentat[sa nu zic alte cuvinte mai marete :))] este lung, greu si costisitor. Nu poti sa ajungi cineva, nici macar pe un joc online, daca nu muncesti si cotizezi. Si, sincer sa fiu, nu e chiar frumos sa fi "vedeta"(cunoscut). Cu acest statut iti faci prieteni si dusmani. Iar eu stiu foarte bine acest lucru. Si ca un sfat divers, daca nu reusiti sa va eliminati dusmanii(eu am reusit cu majoritate - si-au dat delete la cont sau ...), ascultati de acest sfat: "Tine-ti prietenii aproape, iar dusmanii si mai aproape". Sau daca vezi ca cineva cauta cearta evita-l, e mai bine. Nu te implica in scandalurile dintre jucatori, nu tine partea nimanui, fi la fel de neutru ca si Elvetia.

Bun, acum sa va povestesc si despre relatia mea cu unii jucatori si cu adminii. Cu majoritatea jucatorilor m-am inteles bine, chiar daca eram din tabere adverse, dar conflictele adevarate au fost din interiorul aliantei. Printre jucatorii cu care am colaborat excelent pe parcursul acestor 3 ani de cand joc nu pot sa nu-i mentionez pe Gh0s7 Rid3r, cimbru(din pacate s-a retras)[lumea 1], elphh, cookye, Tyger Assassin, LDAFurry[lumea 2], lumea 3 este lumea pe care am cunoscut cei mai multi jucatori: la mandragore, cobra00, expresso, hc ronnie, childofdunes, walahu, mihai MC,unchiubughy, hawary, serious sam, john duca si multi altii, iar pe lumea 5 trebuie amintiti Bl00d, devil-s, Dj Shacalul, pandau, Bullet-tooth tony, ixo si la fel si aici lista poate continua. Relatia cu adminii...hmmm...aici e mai greu[:))]. Stiti si voi cum sta treaba sau cum a stat. Ce pot zice, cu o parte din admini m-am inteles tot timpul bine, cred eu, de mentionat sunt MihaiGavrilescu, Elmer Fudd, La Mandragore, Liliana29s(chiar daca nu sunt sigur daca acum mai este, dar cat timp a fost m-am inteles excelent cu ea, pt. ca o stiam de pe alt joc) si Nahara - cu toate ca, cu ea, o buna perioada am fost certat. Din garda noua ma inteleg bine cu toti verzisorii(a se intelege moderatori), cu PWG si lord ion la fel ma inteleg foarte bine. Cele mai mari tangente le-am avut cu Sp1tfire si giani. Nu mai dau detalii despre natura conflictului cu spitfire, dar de geani n-am nimic. Ea pur si simplu n-avea nicio treaba cu munca de admin. Era ca apa si uleiul, nu se legau nicicum.

Aceasta este o poveste adevarata, o poveste a unui jucator al carui chef de joc incepe sa apuna. La fel ca orice fiinta, si cheful de joc se stinge pana la urma. Pana nu demult am avut alt scop, un scop mai altfel, dar nu am reusit sa-l duc la bun sfarsit. In schimb, in ciuda tuturor sanselor, l-am dus la bun sfarsit pe alt joc innogames, chiar daca teoretic nu aveam nicio sansa. Eh, asta e... se mai intampla. Cred ca v-ati dat seama despre cine este vorba.:)

Deci, aici incheiem mica povestioara. Salutari!
 

adsum

Gunman
Interviu BL00D
Arhiva - 28 iulie 2012

La Mandragore: Astazi va prezentam un player care joaca The West pe mai multe lumi, dar, asa cum spune si el, cel mai cunoscut este pe Delaware. Si cum nu imi place sa pun intrebari ca sa scindez povestea si acest interviu va decurge ca o poveste.
Va urez lectura placuta!

Hmm.. Cu ce sa incep? Ma numesc Alex, sunt din Siret,dar de 6 ani locuiesc in Italia mai exact in Roma,am 21 de ani si dupa micile probleme cu facultatea momentan muncesc ca raprezentant al firmei Vita Group, dar asta doar part-time,depinde cum imi gasesc clientii.. poate fi 1 la 2 saptamani sau chiar 10 intr-o saptamana,in rest mai muncesc cand si cand in transporturi si constructii,dar nimic serios.
Am practicat timp de 8 ani lupte greco-romane,in ultimii 4 ani am trecut si pe stil liber,am avut si mici performante : medalie de bronz la nationale plus aur,argint pe la regionale,judetene,etc. Totusi cand am ajuns prima oara in Italia nu am gasit imediat o sala ca sa continui, am aflat ca sunt doar 3 in toata Roma si cum Roma e mare(probabil nici dupa 6 ani inca nu o stiu pe toata), mi'a fost greu sa le gasesc imediat.
Intre timp pana am gasit una am facut 2 ani de taekwondo si giugizu. Deci pe scurt, pot zice ca iubesc sportul si tin mult la forma fizica,dar imi plac si jocurile de logica cum ar fi sahul,am participat la multe concursuri si de sah,iar de fiecare data cand gasesc un adversar care stie sa joace nu ezit sa'l provoc.
Sa ma descriu in mai putine cuvinte.. sunt incapatanat si am ideile mele fixe (sunt nascut in zodia taur, deci nu e de mirare),totusi daca stii cum sa ma iei iti pot fi cel mai bun prieten,sunt comunicativ, am rabdare cu persoanele,le pot ajuta cu un sfat daca au nevoie,sunt simpatic, glumet, dar nu-mi place sa fiu luat peste picior sau ca cineva sa faca glume proaste pe seama mea pentru ca atunci schimbam foaia. Sunt de parere ca gluma-i gluma pana la un anumit punct.

In mare cam asta e tot despre mine ,sa trecem la TW..
Navigand aiurea pe net din greseala am dat de un "afis" cu The West, am vrut sa vad despre ce e vorba, m-am inscris si mi-a placut pentru ca pana atunci inca nu am mai dat de un joc online asemanator, am jucat triburile, povestea noastra, (jocuri de strategie si cu mafie pot zice),dar TW mi-a atras atentia pentru ca intr-un singur joc a reusit sa adune un pic din amandoua si inca ceva in plus.
Am inceput pe lumea 3 cu nick-ul GhostR si ca oricare incepator pe atunci inca nu stiam cu ce se mananca jocul,nu cunosteam pe nimeni ca sa ma ajute cu un sfat si mergeam dupa instinct,faceam cum credeam eu ca e bine, punctele de indemanare le puneam aiurea dupa misiuni, aveam un pic din toate(inot, comert, reparare etc.).
La level 10 mi-am ales clasa de caracter de aventurier pentru simplu motiv ca nu vroiam sa platesc taxele pentru hotelurile straine, timpul de munca era de 2 ore si nu o ora cum e acum, iar in 2 ore abia daca reuseam sa strang cate 40-50 $ si mi se parea ca nu fac nici o afacere daca tot ce strang dau pe hoteluri ca sa refac energia. Ce pot zice,eram incepator inca nu stiam prea multe despre joc.
Cu timpul m-am alaturat unui oras , am inceput sa vad cum sta treaba cu duelurile, mi-am dat seama de ce indemanari am nevoie si abia apucasem sa fac si eu level 60-70 ca deja se auzeau zvonuri despre forturi,au aparut pe harta,etc.
Pe lumea 4 am intrat cu un nou nick care mi-a ramas pe toate lumile: BL00D , l-am ales dupa titlul unui film "BL00D RAYNE" ce inseamna "Ploaie de sange" , totusi eu vroiam ceva putin mai simplu si mai scurt,dar care sa exprime acelasi lucru si din titlu am pastrat doar BL00D.
Pe L4 mi-am ales clasa de caracter de soldat - mercenar (aveai doar 4 imagini pt avatarul tau si nu 100 de posibile combinatii cum ai acum),parerea mea e ca e cea mai buna clasa de caracter pentru dueluri daca stii cum sa-ti asezi punctele si mai ai si clasa de caracter activata. Aici mi-am creat propriul oras, am reusit sa-l fac full,am invatat builduri de duel,mi-am facut prieteni de joc,atacam in grup ca sa ne lesinam adversarii si pe la forturi mergeam dar stateam in "umbra" pt ca nu stiam inca care-i treaba cu ele.
Abia pe lumea 5 mi-am creat o alianta, prietenii de joc de pe lumea 4 m-au urmat si a fost prima lume cand m-am implicat ca conducator de alianta si unde am condus primele batalii cu chaturi externe create pe xat.com,invatasem ce haine am nevoie pt forturi, build-uri, formule pt calcularea sansei de tintire si ferire gasite pe situri de pe forumurile straine mai ales pe cele englezesti si italiene (am zis situri straine pt ca la noi totul aparea cu intarziere),miscarea din sector in sector,de ce ma arunca din pozitia unde am pus tinta ,tactici etc., si din acest motiv multi apelau la mine pt sfaturi,iar eu fiind o fire comunicativa aveam rabdare sa le explic la toti. Pe atunci inca nu se stia de west forts,iar singurul clasament care conta era cel din joc (abia dupa ce aflasem de west forts mi-am dat seama ca clasamentul din joc era irilevant),totusi nestiind acest lucru obiectivul meu a fost sa-mi aduc orasul pe primul loc in clasamentul din joc si am reusit,dar apoi odata ajuns sus in top sa te mentii era cel mai greu lucru,orasele urcau si scadeau in puncte in mod continuu, aproape dupa fiecare batalie.


Am mentionat si tactici putin mai sus..cum pe atunci zidurile si turnurile inca nu se puteau dezvolta,deci nu aveau nici un bonus, de obicei aparatorii se asezau pe steag,cladiri, deci majoritatea in interiorul fortului,iar noi in fata fortului sau toti in dreapta in forma de L intors cu o mica echipa in stanga formata de maxim 10-15 jucatori care dadeau jos zid stanga si zid spate fortandu-i pe aparatori sa coboare in fort si alte combinatii pe stanga cu o mica echipa in dreapta,pe ambele parti in numar egal etc. Acea mica echipa era echipa lui Bania, pot zice ca se descurca binisor, tacticile functionau si forturile se castigau,dar eu find inactiv o perioada,am pierdut legatura cu el, ma intreb oare daca isi mai aminteste asta dupa atatia ani. Acum il vad undeva in top west forts pe L5 pe prima pagina cu vreo 600 de batalii si 1 milion si ceva de puncte (fiecare lucru maret are un inceput mic).

Au urmat si momente neplacute dupa o mica perioada... cineva din oras ne-a "tradat" pot zice, a cedat toate forturile unui alt oras pt doar 200 de pepite si un nou cont de level mai mare... ,iar eu chiar atunci am avut unele probleme in viata reala, am schimbat casa de cam 4 ori intr-un an,acces la internet nu prea aveam decat de la internet point si intram doar cand si cand,poate o data la 2 saptamani sau chiar mai rar sa dau 2-3 comenzi,deci in mai putine cuvinte acela a fost sfarsitul la mica mea "perioada de glorie" de pe L5. Singurele lucruri care au ramas au fost cateva medalii de argint pe cateva luni, una de aur pe o alta luna si alta de aur pe intreg anul 2009 in clasamentul de pe west forts.
Dupa un an,cand am revenit sa joc putin mai serios, vroiam sa continui cu L5 in ciuda faptului ca intre timp aparusera multe alte lumi noi. Reintegrarea mea nu a fost un mare succes,mai erau doar cativa jucatori in oras, abia am reusit sa il refac pana pe la 20 si ceva de membri, au revenit vechii prieteni,dar eu eram in urma cu toate, nu mai eram eu cel care da sfaturi , dar cel care primeste , de la stelute se trecuse la grade de soldat si capitan,erau aliante,era chat pentru oras, alianta si forturi, inca nu stiam cum sa fac public un raport sau cum sa-l scriu pe chat si multe alte update-uri care pentru mine erau lucruri noi.

Incet incet le-am invatat pe toate si dupa acest an cand am revenit era deschisa deja lumea Buffalo (pierdusem cam 5 lumi), am inceput Buffalo in acelasi timp cu lumea 6, si la fel pe amandoua cu clasa de caracter de soldat , pe 6 intram doar sa dau dueluri,iar pe lumea 10 doar forturi,avand in vedere ca am inceput mult mai tarziu fata de ceilalti nu m-a interesat nici un top si nici nu am vrut sa mai fac parte din conducerea unui oras sau a unei aliante,jucam ca un simplu jucator. Intre timp am intrat pe arizona apoi si pe colorado pt simplu motiv sa vad ce jucatori noi au mai aparut pe the west,am adus pe amandoua lumile jucatorul cam pe la level 50 cu clasa de caracter de incepator,dar nu m-au atras niciuna dintre cele 2 asa ca am lasat conturile aiurea, poate mai intru cand si cand pt 2 comenzi,dar nimic special (sa dau stergere cont nu m-a tentat niciodata, inca nu am gasit un motiv atat de "bun" ca sa fac acest lucru).

Pentru Buffalo cum am zis mai sus nu m-au interesat topurile,am facut 10k hp si On sau Off il trimiteam la forturi, alta treaba a fost cand s-a dat drumul la Delaware,ea e lumea mea de suflet unde sunt cel mai activ si am cele mai bune performante, am inceput ca duelist pentru ca ma atrageau criticile si daunele mari la forturi. Parerea mea e ca fiind duelist ai parte de toate, faci daune mari si ai parte de exp,odata cu daunele cresti in top west forts,daca iti mai faci viata in jur la 6000 hp poti lua fata pe turnuri sau in iarba ca oricare alt tank,poti sa tii sectoare etc., iar daca mai activezi si CP pentru clasa de caracter parerea mea e ca duelistul e cea mai buna clasa pentru forturi, multi probabil ma contrazic spunand ca e soldatul ca are bonusul pentru viata, iar eu va raspund cu un simplu lucru: Turn pe Turn fie pe atac fie pe aparare la 1 vs 1 nici 1 soldat nu mi-a rezistat fie ca el avea viata chiar dubla decat a mea si credeti-ma ca am facut multe si multe manevre 1 vs 1 , sincer nu le mai stiu numarul.
Am tras tare sa fac imediat pusca de aur si apoi doar forturi, pe lumea asta m-a interesat mult clasamentul westforts , dar nicidecum cel de experienta desi vrand nevrand pana la urma tot ma regasesc printre primii 15 chiar si in top exp. Dupa ce a inceput el dorado cam 2 luni am fost inactiv pe L 12, am avut ghinionul sa nu-mi cada cheia nr 3 timp de jumate de an .. abia dupa 6 luni mi-a cazut si in sfarsit am facut pusca de aur etc,e cel mai mare ghinion care l-am putut avea pe vreo lume..,oricum dupa primele 2 luni de cautare eu deja renuntasem la L13, nu mai vroiam sa joc pe lumea aia, dar cum e vorba aia tot raul spre bine, rachitoi (un jucator deosebit care merita tot respectul) m-a chemat inapoi pe Deelaware. Cand am revenit chiar si dupa 2 luni nu scazusem chiar asa mult in clasamentul de pe west forts, iar in cateva saptamani,poate maxim o luna primul loc in top west forts a fost din nou al meu.
Dupa o perioada mi-am pus in cap un alt obiectiv, un lucru care probabil nu veti gasi pe nici o alta lume de la L1 pana la L 15 si era formarea unui oras full doar de duelisti axati pe fort. Inca nu am facut mare lucru cu orasul ce sa zic, totusi are cam 2 luni si ceva poate 3 de cand e format si e deja pe locul 20 in top west forts, cu doar 300 de batalii suntem la aproape aceleasi puncte cu orasul de pe locul 19 care are in jur la 1200 de batalii,cand am format orasul sa nu uitam ca primii in clasament aveau deja 40 si ceva de milioane de puncte, deci nu am eu planuri asa marete cu orasul doar sa-l aduc printre primi 15 pe prima pagina in top west forts si imi ajunge,iar intr-o saptamana , maxim 2 cred ca reusesc.
Totusi nu e singurul obiectiv care il am, momentan ma aflu pe locul 6 in clasamentul celor mai buni fortisti de pe toate lumile romanesti cu aproape 4 milioane de puncte la o diferenta de doar 100 de mii de puncte de locul 3, atat mai vreau de la topul de pe west forts sa ajung pe locul 3 , Jele si blacky89 de pe L11 ,adica primii in acest clasament au inca 1 milion de puncte in plus si avand in vedere ca sunt si ei activi (sa facem un exemplu, la o batalie eu fac 20k daune, ei fac 18k si tot ce am recuperat sunt doar 2000 de puncte),deci ca sa-i ajung mai am mult de munca.

Tot aici, pe 12, ceva timp in urma, Deavol2 a recreat pot zice, dupa unele mici probleme singura alianta care a reusit sa le tina piept celor din OWL ,doar ca dupa putin timp el a trebuit sa se retraga din functie pt ca avut bacul precum si alte probleme personale. Asa ca am ramas eu cu Abel br sa continuam echilibrarea lumi si de ce nu "suprematia" ei si ce sa zic, ne descurcam chiar bine. Un lucru frumos care imi place cu adevarat pe Delaware si gasesti foarte rar pe alte lumi este ca nu sunt asa multe certuri, la forturi pe chatul tinutului,cu adversarii nu ne jignim,injuram sau altele, dar chiar dimpotriva radem,glumim indiferent de situatia bataliei si acesta e un lucru de apreciat pe care jucatorii de pe alte lumi ar trebui sa-l ia ca exemplu. In plus orasele sunt loiale aliantei in care sunt indiferent de situatie , fie ca au avut o serie de pierderi sau castiguri nu se muta din alianta in alianta dupa cum "bate vantul", un lucru care pe alte lumi il vad destul de des si nu-mi place.
In rest mai joc pe Florida si Georgia , dar nimic special, nici aceste 2 lumi nu ma atrag chiar cine stie ce, poate putin mai mult Georgia (aici m-au "corupt" ca sa intru ca eu nu prea aveam intentia, vroiau sa conduc alianta tot eu cu abel br la fel ca pe Delaware), sa vedem ce va iesi, suntem inca la inceput si vad multe aliante si jucatori care vor sa se afirme. De putin mi-am facut cont si pe L1 si L2 sa vad singur cine sunt adevaratii veterani ai TW-ului si nu cei care se dau mari "zmei", la vorbit de obicei toti sunt buni,dar la fapte deja scade considerabil numarul lor.
Pana la urma tot Deleware ramane lumea mea preferata cu toate ca astept o lume noua unde sa joc serios sau cel putin migrarea. Dupa cate am observat migrarea pe serverele rusesti functioneaza foarte bine,abia acum poti vedea adevarate batalii,blocaje perfecte doar cu aventurierii, etc. Sunt sigur ca va fi un lucru care va revolutiona TW-ul.

Bun,acum sa vorbim putin si despre relatia mea cu unii jucatori si adminii. Cu majoritatea ma inteleg bine, am avut placerea de a cunoaste jucatori care au tot respectul meu cum ar fi: Girl2face, D3vil-S, AlexPav, sm3cherashul, Onu07 si o mare parte din jucatorii de pe Delaware chiar si din alianta adversa cum ar fi aby2o11, drops2010, seth01 si lista poate continua,dar nu mai are sens, se stiu ei,iar cei din alianta mea,cei cu care merg zilnic la batalii nu va mai trec (ar fi prea mult de scris),dar stiti bine ca sunteti toti inclusi.
Dar si eu ca oricare alt jucator in afara faptului de a strange prietenii,am avut parte si de mici conflicte,adevarul e ca au fost foarte putine serioase,(ca nu sunt genul care "iubeste" cearta),dar totusi cateva au fost si nu mai are sens sa le amintesc aici.
Avand in vedere ca locuiesc in Roma nu prea am avut ocazia sa ma intalnesc cu jucatorii de pe west, probabil urmeaza sa ies la o bere cu mateiudaniel, de putin am aflat ca si el locuieste aici nu chiar foarte departe de mine, e un jucator ok, am vorbit cu el si la telefon, si pare o persoana de treaba.
Iar relatia mea cu adminii, hmm cum sa o descriu.. am cunoscut destui,vorbeam etc, dar sa strang prietenii cu foarte putini dintre ei, pe L4 am avut unele probleme cu Mihai Gavrilescu cand eram inca la inceput, inafara de lumea 4 nu am mai avut probleme cu nimeni, am cunoscut-o pe La Mandragore, admin, jucator si o persoana care merita tot respectul, la inceput cand a ajuns in alianta la noi nu stiam ce idei sa am despre ea, m-am limitat la observat si cu timpul am descoperit ca e chiar o persoana de treaba.
Cam asta este povestea mea si nu stiu cat de mult va mai continua,am avut momente cand am vrut sa ma las de TW,iar singurul lucru care m-a retinut este probabil defectul sau poate calitatea mea (inca nu mi-am dat seama) , ca nu imi place sa las treburile doar pe jumate facute, dar odata completate si obiectivele de pe Deleware cine stie daca mai raman sa joc TW..greu de spus, totusi pana atunci trebuie inca sa ma suportati! :)
Multumesc de atentia acordata. Mult succes tuturor atat in joc cat si in viata reala!

La Mandragore: Îţi mulţumesc pentru timpul acordat şi îţi urez, baftă în atingerea obiectivelor şi un joc plăcut în continuare!
 

adsum

Gunman
Interviu prichindelul
Arhiva - 22 aprilie 2011

Nahara: Howdy! Mai intai, doresc sa facem cunostinta. Spune-ne cateva lucruri despre tine.

Prichindelul: In viata reala, ma numesc Florin.Am 36 de ani.Prietenii imi spun "Mosu".Tatal a 2 copii, unul de 16 ani si unul de 2 ani si jumatate.Posesorul chiar si a unei sotii.:)

Nahara: Cum ai ajuns sa joci The West ?

Prichindelul: "Vina" o poarta fetita mea de 2 ani si jumatate.Fiind nascuta prematur si avand nevoie de o atentie sporita mai ales noaptea, a trebuit sa alung plictiseala si monotonia noptilor prin intermediul jocurilor online.Dupa ce am incercat mai multe jocuri, am decis ca THE WEST este jocul care imi place cel mai mult .

Nahara: Pe ce lumi joci?

Prichindelul: Arizona si Colorado.Dar pe Arizona intru foarte putin, de cand a inceput Colorado

Nahara: Ce te-a determinat sa joci aici mai mult decat pe Arizona?

Prichindelul: Contul pe Colorado l-am facut doar pentru a testa clasa aventurierilor.Am vrut sa joc 1-2 saptamani pentru a-mi potoli curiozitatea si sa renunt la el dupa aceea.Numai ca nu s-a intamplat asa.Am dat aici peste niste colegi extraordinari, care m-au facut sa ma implic mai mult decat vroiam pe Colorado.In felul asta a trebuit "sa reduc motoarele" pe Arizona, chiar daca aveam si acolo niste colegi ce merita toata admiratia.Din cauza timpului , a trebuit sa aleg intre cele 2 lumi.
In alta ordine de idei, inceputul unei lumi este una dintre cele mai frumoase si incitante parti ale acestui joc.Toata lumea porneste cu aceeasi sansa, clasamentul se schimba rapid, jucatorii sunt foarte implicati.De aceea, aparitia unei lumi noi este un motiv de mare bucurie pentru sustinatorii acestui joc.

Nahara: Ce te-a determinat sa iti faci propriul oras?

Prichindelul : Initial nu am vrut sa aud de asa ceva.Raspunderea si timpul ce trebuiesc alocate sunt mai mari atunci cand infiintezi si conduci un oras.Se pierde ceva din distractie si nu asta imi doream.
Ca si in real life, atunci cand intri intr-un oras sau alianta, gasesti tot felul de oameni si caractere.Daca simti ca nu este locul tau acolo, ca nu te poti adapta la micile meschinarii de care ai parte, la "imbarligaturi" si rautati, e mai bine sa pleci.E pacat sa renuntam la ideea de relaxare atunci cand decidem sa intram pe The West.
De aceea am ales sainfiintez un oras, alaturi de cativa prieteni care imi doreau acelasi lucru ca si mine.Un oras unde sa avem parte de liniste, o atmosfera calda, unde cetatenii se ajuta intre ei si se respecta, unde bunul simt este la el acasa.
In momentul de fata, orasul arata in mare parte exact asa cum ne-am dorit.

Nahara: Ai avut vreodata impresia ca in orice moment membrii orasului tau te pot lasa la greu si sa plece ?

Prichindelul: Nu.

Nahara: Aveti dusmani?

Prichindelul: Nu stiu daca se pot numi dusmani.Eu nu suport oamenii fara cei 7 ani de acasa si oamenii care , fiind lideri ai oraselor si aliantelor,in loc sa fie un exemplu demn de urmat pentru colegi, ii influenteaza in mod negativ.
Oricum ar fi, eu nu ii consider dusmani.E prea mult spus.

Nahara: Ce ne puteti spune despre evolutia dumneavoastra de pe lumea Colorado?

Prichindelul: Pozitia buna in clasament, daca la asta va referiti, este rodul mai multor factori:mult timp alocat acestui server, numeroase pepite consumate si o prezenta cat mai buna la luptele de fort.Sunt putini playeri care pot avansa asa repede doar din misiuni, munci sau dueluri.Luptele de la forturi reprezinta ,in opinia mea ,cea mai sigura, usoara si necostisitoare cale pentru a avansa rapid in clasamentul general.

Nahara: Ce ne puteti spune despre evolutia membrilor din orasul dumneavoastra?

Prichindelul: Ca si coleg, nu am nimic sa le reprosez.Caracterele lor si educatia de care au dat dovada au facut ca atmosfera din oras sa fie una la care doar visam ,inainte sa infiintam orasul asta.Bucuria pe care o simt cand intru pe server, in mare masura li se datoreaza.Si le multumesc pe aceasta cale.
Ca si primar, al unui oras ce se vrea a fi de fortisti, simt ca mai avem tare mult de lucrat la aspectul asta.Acesta este insa un obiectiv secundar al nostru.

Nahara: Ce planuri aveti pentru viitorul acestei lumi?

Prichindelul: Ca si pana acum.Sa mentinem o atmosfera frumoasa si calda in oras, sa ne asiguram distractia si experienta la luptele de fort.... sa demonstram ca acest lucru e posibil doar in cadrul unei echipe unite si formata din oameni valorosi si cu bun simt......sa alcatuim un oras in care toata lumea sa-si doreasca sa intre sau smacar sa viseze ca si orasul lor va ajunge intr-o zi ca al nostru.

Nahara: Ce ne puteti spune despre aliantele Colorado West, The Gang si G-Force?

Prichindelul: In general ,aliantele sunt judecate dupa faptele si caracterul liderilor lor.Ceea ce nu e corect.
Fiecare alianta are sute de oameni, o parte buni, o parte mai putini buni.Daca as spune despre o alianta ca e mai rea decat alta ar insemna sa nedreptatesc pe acei oameni buni care se afla in acea alianta.
De aceea prefer sa nu ma lansez in aprecieri la adresa lor.
Totusi, nu pot sa nu remarc aparitia si evolutia aliantei "NE DISTRAM".O surpriza placuta pentru toti.

Nahara: De ce sunteti surprins de aparitia acestei aliante?

Prichindelul: Nu sunt surprins de aparitia ei ci de evolutia ei buna de pana acum.De faptul ca acum, cu mai putini oameni, se descurca mai bine decat o faceau inainte, cu mai multi oameni.Bravo lor!

Nahara: Ati putea sa dati un sfat liderilor de aliante?

Prichindelul: Nu prea.Depinde fiecare ce-si doreste in alianta lor.
Le-as spune ca diplomatia rezolva sau previne de cele mai multe ori scandalurile.Cateodata insa, diplomatia dusa la extrem este nociva.
Le-as spune ca de cele mai multe ori membrii aliantei imprumuta din spiritul si gandirea liderilor.Daca acesta nu e pe drumul bun si alianta are sanse mari sa mearga pe acelasi drum.
Si le-as mai reaminti sa nu uite ca sunt sanse ca rivalii lor actuali sa le fie colegi maine, pe acest server sau pe alta lume.Pe Arizona de exemplu, eu am avut multi rivali, din aliante diferite, cu care m-am tot razboit pe la forturi dar nu ne-am certat niciodata.Ne-am respectat ca adversari si ca oameni iar acum sansa a facut ca o parte dintre ei sa mi se alature pe Colorado.

Nahara: Transmiteti un mesaj comunitatii The West.

Prichindelul: Faceti in asa fel incat acest joc sa fie pentru voi o relaxare si o bucurie.Daca nu reusiti, mai bine renuntati la el.De plictiseala, certuri si suparari aveti parte cu varf si indesat in real life.
Si inca un sfat, de care incerc sa tin si eu seama dar nu-mi iese mereu:nu uitati sa aveti si viata personala!Organizati-va timpul de asa maniera incat viata virtuala sa nu o excluda pe cea reala!

Nahara: Aici punem punct interviului. Multumesc mult pentru timpul acordat si iti doresc o zi placuta in continuare!

Prichindelul: Multumesc, la fel!
 

adsum

Gunman
Interviu Gh0s7 Rid3r
Arhiva - 19 mai 2011

Nahara:Hello ! Prima data, sa facem cunostinta. Cine este defapt Gh0s7 Rid3r ?

Gh0s7 Rid3r: Pai ma numesc Panait Avelin Iulian, am 24 de ani si sunt din Rm Valcea, Gh0s7 Rid3r e contul meu, eu sunt cel care l-a creat. Pe lumea 2 nu mai joc si am zis sa nu las contul degeaba sau pe mod de vacanta si l-am lasat pe snukie sa joace acolo. Din cate stiu pe lumea 6 joaca cu snukie.

Nahara:Cum ai ajuns sa joci The West ?

Gh0s7 Rid3r: Jucam triburile pe vremea cand a aparut the west. Am aflat de el din reclamele care erau pe triburi. Am inceput cam la o saptamana de cand s-a lasnsat lumea 1 daca imi aduc bine aminte si de atunci m-am lasat si de triburi si in momentul de fata the-west e singurul joc pe care il mai practic. Lumea 1 e lumea de baza de pe ro care de fapt a fost si singura de care m-am tinut iar acum odata cu lumea 12 am zis sa incep si acolo si sa ma axez doar pe forturi.

Nahara:Ai spus ca joci pe lumea 1. Ce ne poti spune despre jucatorii acestei lumi?

Gh0s7 Rid3r:Cu certitudine aici se afla cei mai experimentati jucatori the-west fiind si prima lume deschisa. Destui jucatori au cont numai pe aceasta lume. Probabil ca mai sunt jucatori la fel de experimentati si pe alte lumi si nu au inceput jocul odata cu deschiderea primei lumi. Sunt destui jucatori buni de pe lumea 1 care au renuntat la joc din cauza lipsei de timp sau altii din cauza pragului de la nivelul 99. Devenise o rutina pentru cei care au stat mai mult de un an de zile la nivelul maxim de atunci al jocului.

Nahara:Ce v-a determinat sa continuati jocul dupa atingerea pragului de nivel 99?

Gh0s7 Rid3r:La un moment dat am dorit sa renunt si eu si chiar mai inainte de a ajunge la nivelul 99 dar am ramas pe joc avand singurul obiectiv de a colectiona toate itemele din joc. A fost o perioada de dupa scoaterea pragului de 99 cand am renuntat la lumea 1 si mai precis dupa anul nou, timp de aproximativ doua luni. In timpul cand am renuntat sa joc pe .ro am lasat contul lui snukie si am jucat decat pe lumea beta. Nu aveam de gand sa mai revin dar la insistentele anumitor jucatori, in mod special cimbru si MihaiGavrilescu, am revenit pe lumea 1 pentru a ajuta la forturi care este prioritatea numarul 1 acum. Odata cu revenirea mea s-au mai animat lucrurile in alianta de pe lumea 1, s-au mai facut si schimbari in aliantele existenta si jucatorii au inceput sa isi faca simtita prezenta la forturi. Dupa ce am luat pusca de aur aici am decis sa ma axez numai pe forturi si mi-am facut o anumita tactica pe care o sa o aplic si pe lumea 12 unde am inceput ispre pentru forturi stiind ca multi jucatori cu experienta isi vor face simtita prezenta pe aceasta lume.

Nahara:Ce ne puteti spune despre alianta dumneavoastra?

Gh0s7 Rid3r:In perioada cand am renuntat la lumea 1 pe parcursul celor doua luni de zile alianta din care fac parte si anume Honour a suferit ceva modificari care in mare parte au survenit datorita jucatorului aurasz. In momentul de fata dominam lumea 1 nu neaparat la numarul de forturi si in special la activitatea si participarea jucatorilor la batalii si mai totdeauna avem castig de cauza indiferent ca luptam in atac sau aparare. E posibil ca odaca cu apropierea sarbatorilor Pascale jucatorii din alianta West Marshals contra care luptam sa o fi lasat mai moale. Vom vedea de saptamana viitoare daca se vor anima din nou lucrurile la bataliile de forturi.

Nahara:Ce ne poti spune despre orasul din care faci parte?

Gh0s7 Rid3r:Orasul din care fac parte se numeste se numeste Forsakens Colorado. Orasul actual pot spune ca este al doilea oras ca activitate de pe lumea 1 dintre cele prin care mi-am facut si eu simtita prezenta. Cel mai activ oras din care am facut parte a fost The Old Wild West, oras in care mi-am petrecut debutul jocului si o lunga perioada de la inceputul jocului. Daca ar fi sa pastram proportiile tot orasul actual ar fi cel mai activ. Pe atunci fiind jocul la inceput toata lumea era activa iar in The Old Wild West majoritatea eram axati pe duel si faceam raiduri tot orasul la u interval maxim de 2 zile. Vremuri frumoase pe atunci. In momentul de fata cred ca pentru toata lumea are ca interes principal bataliile la forturi.

Nahara: Ai mai fost in alte orase ?

Gh0s7 Rid3r:Dupa ce am parasit The Old Wild West am intrat in Darael s Angels. Pe atunci mergeam la dueluri impreua cu Liliana29s si ea m-a rugat sa ma alatur orasului. O perioada am iesit din oras pentru a lua pauza de la dueluri si m-am schimbat pe capcane. In timpul acesta Liliana29s a renuntat la joc iar orasul Darael s Angels a inceput sa se dastrame. Dupa ce am terminat reskill-ul am reintrat in orasul New Age care se afla in patratelul cu Orasul fantoma. Am ales o zona ferita pentru a ma ocupa de munci si misiuni si pentru a avea cat mai putine griji ca voi fi vizitat de duelisti. In acea perioada l-am intalnit pe MihaiGavrilescu, mai precis el a dat de mine avand si el acelasi scop si dorind sa fie duelat cat mai putin posibil. De atunci jucam impreuna si tot impreuna ne-am inceput si activitatea la forturi, ambii fiind locuitor in New Age la acea vreme. Orasul avea putini jucatori si nu era prea mare activitate si odata ce forturile au luat amploare am renuntat la acel oras pentru a merge intr-o zona mult mai activa in desfasurarea forturilor. L-am intalnit pe cimbru care m-a invitat in orasul sau, Forsaken New Sunrise. Am petrecut o perioada destul de lunga aici dupa care am iesit si am facut orasul Forsaken New Town pentru a recruta jucatori activi la forturi si totodata jucatori care au dorit sa participe la forturi cu bani pentru obtinerea armelor unice, forturi de a caror organizare m-am ocupat pe lumea 1. Cam astea au fost orasele importante prin care am trecut pe lumea 1. Am mai fost prin alte orase scurte perioade de timp si mai mult cu scopul de a face cumparaturi.

Nahara: Ai in urma o istorie frumoasa, ai dusmani?

Gh0s7 Rid3r: La intrebarea asta sincer nu stiu ce sa raspund. Am mai avut conflicte cu alti jucatori ca oricare altuldar ca sa imi fie dusmani e prea mult spus. Sunt destui jucatori care ma invidiaza pentru inventarul pe care l-am facut pe lumea 1, multi jucatori care imi cer sfaturi si la fel de multi jucatori care imi solicita sa le dau lor contul si pleaca suparati ca nu obtin ceea ce au vrut. Toata lumea are dusmani dar din punctul meu de vedere pot spune ca singurii "dusmani" sunt jucatorii din alianta adversa contra carora lupt alaturi de alianta mea la forturi.

Nahara:Ce ne poti spune despre alianta adversa?

Gh0s7 Rid3r: In momentul de fata alianta West Marshals e intr-o serioasa pierdere a turatiei. Momentan ii lasam mai usor si speram ca iti vor reveni in scurt timp. In ultima perioada le-am luat cateva forturi mari si ne-am si aparat cu suces impotriva contraatacurilor date de ei. La atacurile recente date de ei se aduna foarte putini jucatori. Poate ca asta e tactica lor actuala sau nu pot mai mult. Noi ii asteptam sa revina in forta si le uram un Paste fericit alaturi de cei dragi cu ocazia sarbatorilor de Paste.

Nahara:Ce ne puteti spune despre evolutia dumneavoastra ca jucator al lumii 1 ?

Gh0s7 Rid3r: Jocul The-West a fost o provocare. Singurul joc browser pe care il mai practicasem inainte a fost triburile. TheWest e cu totul altceva. Pot spune ca a fost si va ramane prima si ultima dragoste. La inceput ca mai toti jucatorii am inceput cu misiunile si asta a fost si scopul principal. Pana la nivelul 27 am distribuit atributele si indemanarile pentru a putea face toate misiunile. De la nivelul 27 si pana la nivelul 57, cand am iesit din oras sa ma schimb pe capcane, m-am axat pe dueluri. Indemanarile le distribuiam pentru duel iar atributele le foloseam pentru a mai debloca munci care imi erau necesare pentru indeplinirea misiunilor. Am stat o perioada destul de lunga fara oras timp in care m-am apucat si de colectionat tot ce se poate gasi in joc. Dupa ce am terminat reskill-ul pe capcane la scurta perioada au aparut si misiunile Raidul si Furtul de arta. Eram nivelul 72 daca imi aduc bine aminte. M-am decis sa ma apuc si de aceste ultime misiuni si pentru asta a fost nevoie de un alt reskill. Am inceput sa mut indemanarile pentru muncile de care aveam nevoie la misiuni si la scurt timp am gasit o formula de redistribuire a indemanarilor pentru a putea face toate muncile care erau atunci. Pe la lvl 92 am terminat noul reskill fara a vinde nimic din inventar. In scurt timp am ajuns la 99 si a inceput sa apara si plictiseala nemaiavand misiuni si nici experienta nu mai puteam acumula. Am inceput sa adun toate produsele si toate itemele care se puteau cumpara si am terminat relativ repede. O perioada m-am axat pe obtinerea a cat mai multe medalii posibile si am facut un oras in stanga hartii impreuna cu MihaiGavrilescu pentru a obtine medaliile pentru construire. Dupa cum am mai spus m-am ocupat de organizarea forturilor pentru iteme care nu se pot cumpara din orase sau gasi la magazine si incet incet a venit si update-ul in care s-a scos limita de nivel 99. Mi-am facut reskill pe duel pentru a creste in nivel cat mai repede posibil si intr-un timp relativ scurt am ajuns si la 120. Aici mi-am facut reskill pe indemanare motrica si aproximativ in doua saptamani am avut pusca de aur gata facuta. Acum singura preocupare sunt bataliile de la forturi.

Nahara:Acum, avand nivel 120, ce planuri aveti pe viitor?

Gh0s7 Rid3r: Momentan inca am indemanarile pe indemanare motrica. Obiectivul principal e participarea la forturi. Pe plan secundar sunt muncile. Momenta mai lucrez la jefuitor de morminte pentru iteme si la munci de bani pentru a-mi face reskill pe forturi. Deocamdata astept update-ul urmator si imi strang linistit bani pentru a nu duce lipsa pe viitor, iar odata cu 1.31 voi incerca sa fac misiunile aferente update-ului si apoi voi trece pe forturi si cred ca asa voi ramane. Cu timpul vom vedea daca o sa mai intervina modificari asupra planului.

Nahara:Cat timp o sa mai jucati pe Lumea 1?

Gh0s7 Rid3r: Asta numai timpul o va putea spune. Deocamdata nu am in plan sa renunt dar nu se stie niciodata. Si cand jucam triburile ma gandeam ca o sa ma tin de el pana la batranete dar nu a fost asa. Cu The-West oricum e cu totul altceva. Am mai cautat sa gasesc alte jocuri browser interesante dar nu am gasit nimic asa ca voi ramane tot la west. Daca din cand in cand se vor baga update-uri cu lucruri interesante si va fi ceva de facut atat eu cat si ceilalti jucatori ne vom continua parcursul in joc.

Nahara:Ati putea da un sfat liderilor de aliante?

Gh0s7 Rid3r:
Singurul sfat pe care l-as da e sa renunte la contraatacurile de la forturi. Aceste contraatacuri strica o buna desfasurare a bataliilor de fort si in loc sa fie 1-2 batalii pe zi cu efectiv complet atat in aparare cat si in atac sunt multe batalii din care nu se alege nimeni cu nimic. Pe liderii aliantei adverse ii mai sfatuiesc sa-si stranga randurile si ii astept sa dea un atac in efectiv complet.

Nahara: In timp ce ati jucat pe lumea 1, ati legat prietenii ?

Gh0s7 Rid3r: Am legat cateva prietenii. Tin legatura cu destui jucatori pe care i-am intalnit in joc in decursul timpului. Singurul jucator cu care m-am intalnit in real life e aurasz. Ne-am cunoscut pe triburi si ne-am intalnit pe cand jucam the west.

Nahara: Dupa parerea dumneavoastra, mai exista onoare in acest joc?

Gh0s7 Rid3r: Inca mai exista. Din motivul acesta alianta din care fac parte pe lumea 1 se numeste Honour. Intotdeauna vor exista oameni cu onoare daca foarte multi jucatori pleaca dinainte la drum cu planul facut pentru a trisa. Din pacate jucatorul cel mai lipsit de onoare din acest joc e aurasz, care imi e prieten, si nu e doar parerea mea.

Nahara: Folositi pepite ?

Gh0s7 Rid3r: Am folosit pepite inca de la inceputul jocului si folosesc si in continuare.

Nahara: Ce parere aveti despre administratorii jocului si ce sfat le dati ?

Gh0s7 Rid3r: Am o parere buna si m-am inteles bine cu toti adminii pe care i-am intalnit in joc. Primul admin alaturi de care am jucat a fost Liliana29s inainte de a deveni admin. Cu sp1tfire am avut contact cel mai putin si asta pe lumea beta. Cu Elmer Fudd am jucat si grepolis si am schimbat mai multe impresii si acolo iar momentan tin legatura cu MihaiGavrilescu alaturi de care joc pe lumea 1 si La Mandragore, fiind in acelasi oras pe lumea 12. N-am mai intrat de mult pe forumul extern dar pe cand intram se facea foarte mult spam si as recomanda sa fie mai exigenti si sa nu iasa din litera regulamentului.

Nahara: Si cu asta incheiem interviul. Multumesc pentru timpul acordat si succes in continuare! Sarbatori fericite!

Gh0s7 Rid3r: Daca asta e tot multumesc si eu de asemenea sa ai sarbatori fericite alaturi de cei dragi.
 

adsum

Gunman
Interviu Sp1tfire
Arhiva - 19 mai 2011

Nahara: Hello! Ma bucur ca ai acceptat acest interviu. Spune-ne cateva lucruri despre tine.

Sp1tfire: Numele meu e Marius Oprisan, am 30 de ani, mare impatimit de filme western, jucator de west odata cu lansarea primei lumi romanesti si ulterior admin.

Nahara: Cum ai ajuns sa joci The West ?

Sp1tfire: Plictisit la birou, intrasem pe miniclip in cautare de jocuri relativ scurte si amuzante care sa ma destinda. Intamplator am observat un banner care promova varianta romaneasca a jocului. Mi-am creat un cont pe lumea 1, singura existenta atunci, si asa a inceput aventura mea in vestul salbatic.

Nahara: Pe ce lumi joci ?

Sp1tfire: Joc pe lumile 1,2,3,4 si Arizona. Initial am zis ca nu voi mai juca pe nicio lume dupa primele patru, insa am acceptat provocarea de a juca hardcore pe lumea Arizona si pot spune ca a fost cea mai competitiva dintre toate lumile unde am jucat.

Nahara: Ce te-a determinat sa joci "hardcore" pe Arizona?

Sp1tfire: Deja intervenise rutina pe pe lumile anterioare, ajunsesem la nivelul 99, toate misiunile completate, chiar era plictisitor. Dupa o discutie in gluma cu Elmer Fudd, ne-am decis sa incepem si pe Arizona. A fost o provocare de a vedea care dintre noi reuseste sa fie mai sus in top la experienta.

Nahara: Ce ne poti spune despre Lumea 1?

Sp1tfire: Cat despre lumea 1, imi amintesc de jucatorii care trageau tare sa ajunga printre primii in top: Vycky, time2die, nickulaie, Gh0s7 Rid3r, lehliu gara

Nahara: Ce ne poti spune despre ei?

Sp1tfire: Dupa cum spuneam mai sus, nu am interactionat personal cu ei, insa puteam observa ca isi urmaresc telul cu perseverenta. Probabil ca isi dedicau o mare parte din timpul lor jocului si aveau strategii bine definite pentru a se distanta de restul jucatorilor. Pe vremea aceea conta mai putin folosirea premiumului. Cu o strategie eficienta si cu dedicatie ajungeai intre primii jucatori fara a folosi pepite. De altfel, chiar si eu am terminat intre primii 20, folosind doar 10 pepite, fara a-mi face un tel din a acumula cat mai multa experienta.

Nahara: Dar despre Arizona ce ne poti spune?

Sp1tfire: Arizona a fost prima lume in care noile optiuni premium au facut diferenta. O lume cu jucatori foarte orgoliosi, care au investit mult in pepite. Sunt si cativa jucatori care au ajuns foarte sus in top fara a folosi pepite, jucatori pe care ii apreciez pentru efortul depus, tinant cont ca diferenta dintre jucatorii cu premium si cei fara premium este foarte greu de recuperat. In mare, Arizona a fost o lume bazata pe lupte de fort, fapt ce m-a determinat voit sau nu sa intru in contact cu foarte multi jucatori. Nu am facut inca o statistica, dar probabil ca cele mai multe batalii de fort s-au purtat pe lumea Arizona.

Nahara: Ai mai fost in alte orase?

Sp1tfire: Da, initial am fost in orasul lui decebalb o scurta perioada de timp. Cred ca BDC Service se numea inca de la inceput, desi nu mai retin exact. Nu sunt genul de jucator care schimba orase pe banda rulanta. Astea sunt singurele orase in care am fost pe Arizona, exceptand vizitele pentru cumparaturi.

Nahara: O intrebare scurta: ai dusmani?

Sp1tfire:Daca n-ai dusmani, nu esti important, nu ?Glumesc, eu nu consider pe nimeni dusman. Singurii care ma pot considera dusman sunt jucatorii care nu fac distinctie intre jucatorul Sp1tfire si adminul Sp1tfire. Probabil am suparat destui din postura de admin, iar cei care nu pot trece peste actiunile mele ca admin, imi poarta dusmanie pe lumile unde joc. In general prefer sa ignor genul acesta de persoane.

Nahara: Ce ne poti spune despre alianta din care faci parte?

Sp1tfire: Nu prea multe, pentru ca nu mai sunt destul de activ. Formata din jucatori cu simtul umorului, care fac parte din toate categoriile de varsta. Majoritatea sunt foarte activi la forturi. In general atmosfera pe chat e relaxata, exceptand micile dispute verbale, care de obicei nu degenereaza. In cazul in care se ajunge prea departe, jucatorii cu limbaj neconventional sunt dati afara in cel mai scurt timp, daca sunt prezent la discutii. Tolerez orice, dar nu jignirile deliberate.

Nahara: Ai zis ca nu mai esti destul de activ, de ce?

Sp1tfire:Nu mai am motivatie, odata cu nivelul 120 intervine si plictiseala. Astept urmatoarele update-uri. Sunt convins ca cei de la INNOGAMES vor veni cu lucruri noi si interesante menite sa pastreze atentia jucatorilor care au ajuns la nivel maxim.

Nahara: Cum te-ai descrie, din pozitia de jucator in 3 cuvinte?

Sp1tfire:Grea intrebare. Cu simtul umorului. Sunt 3 cuvinte, nu ? :P

Nahara: Spune-ne cate ceva despre Sp1tfire adminul.

Sp1tfire:Din punctul de vedere al jucatorilor: corupt, arogant si intransigent. Din punctul meu de vedere, consider ca imi indeplinesc atributiile cu responsabilitate, aplic regulamentul in mod echitabil si dau dovada de clementa atunci cand este cazul. De asemenea pot fi si usor ironic/sarcastic, daca jucatorii nu se rezuma strict la problemele legate de joc si deschid discutii total irelevante. Multi jucatori nu pot beneficia de clementa pentru ca au o abordare gresita in tichete.

Nahara: Ce culori preferi?

Sp1tfire:Rosu si albastru. Coincidenta, sunt si culorile clubului meu favorit: Steaua Bucuresti.

Nahara: Esti microbist?

Sp1tfire:Cand eram pustan, eram mai infocat. In ultimul timp nu prea am mai mers pe stadioane si nici la televizor nu prea mai am rabdare sa ma uit la fotbal. Mai vizionez meciurile oficiale ale nationalei si meciuri din Champions League, fotbalul intern lasa de dorit. Nu ratez mondialele sau europenele, in cazul in care joaca si nationala noastra. Dar cum nu ne-am mai calificat de foarte mult timp, ma uit doar la finalele respectivelor campionate.

Nahara: Acum pe arizona, ai nivelul 120, ai ceva planuri pe viitor?

Sp1tfire:Depinde de evolutia jocului. Momentan dau doar comenzi de munci si probabil din 1.31 ma voi apuca de crafting. Sper ca in viitoarele update-uri sa fie introduse cat mai multe misiuni. Fara introducerea unor noi nivele nu stiu ce m-ar putea determina sa sa fiu mai activ.

Nahara: Ai o poza pe care sa o putem publica ?

Sp1tfire:Poze am destule. Intrebarea e de ce as vrea sa mi se publice poza ?

Nahara: Dorim sa-l vedem pe Sp1tfire - omul din spatele monitorului .

Sp1tfire: Eu stau in fata monitorului de obicei, nu in spatele lui.

Nahara: Deci primim poza ?

Sp1tfire:Iti voi da o poza, cu riscul de o gasi modificata si publicata pe forum de fiecare data cand voi supara vreun jucator.

Nahara: Care e diferenta dintre om si maimuta?

Sp1tfire:Asta e intrebare ?

Nahara: Da.

Sp1tfire:Singura diferenta e ca societatea creata de oameni e mult mai complicata si mai perversa.

Nahara: Mergi des la cumparaturi?

Sp1tfire:Singur, nu. Merg doar atunci cand trebuie sa cumpar ceva. Urasc sa ma plimb prin magazine doar sa admir galantarele sau vitrinele. Probabil din aceasta cauza evit sa ies cu femei la cumparaturi

Nahara: Gatesti?

Sp1tfire:Stiu sa gatesc destule feluri de mancare, dar sunt cam comod. Prefer sa ma gatesc, decat sa gatesc In afara de chestiile pe care le gateste orice barbat: cartofi prajiti, oua ochiuri/omlete, fripturi, rar folosesc aragazul. Cel mai des il folosesc pentru cafea. Deja ma simt ca la un interviu pentru un site de matrimoniale

Nahara: Ce ai gatit ultima data?

Sp1tfire:Ciuperci cu maioneza .

Nahara: Cum o duci din punct de vedere sentimental?

Sp1tfire:Esti sigura ca nu imi iei interviu pentru revista "Femeia" ?

Nahara: Te rog sa imi raspunzi la intrebare

Sp1tfire:Inca mai copilaresc.

Nahara: Detaliaza.

Sp1tfire:Chiar mai e nevoie de detalii ? Momentan sunt celibatar si imi propun sa mai raman asa pentru ceva timp, daca nu dau de Alba ca Zapada

Nahara: Cum iti traiesti viata?

Sp1tfire:Pai momentan imi fac un ness si apoi revin cu un raspuns mai detaliat

Nahara: Astept.

5 minute mai tarziu

Nahara: Gata cafeaua?

Sp1tfire:Gata, mi-am aprins si o tigara. Stiu ca dauneaza grav sanatatii asa ca nu-mi pune si tu placa: lasa-te !

Nahara: Revenim, cum iti traiesti viata?

Sp1tfire:Revenind la viata mea, jumatate din zi mi-o petrec la birou, mai mult sau mai putin in fata calculatorului. In timpul liber imi place sa joc biliard, tenis de masa, sa merg la vanatoare. Nu refuz nici berea la terasa, pub-urile sau cluburile. In weekend profit de timpul liber si imi vizitez nepotica si mai nou m-am reapucat de citit.

Nahara: Ce parere ai despre viata?

Sp1tfire:Un raspuns pragmatic ar fi: "Life sucks and then you die" Maxima "Carpe diem" e desueta

Nahara: Ai spart vreun geam cand erai mic?

Sp1tfire:Doar unul ? Mai multe, unul dintre ele cu capul si m-am ales cu o cicatrice unde nu-mi creste par. Nu ti se pare ca am vorbit cam mult ? Probabil va fi cel mai plictisitor numar al revistei

Nahara: Si cu asta incheiem interviul. Multumesc pentru timpul acordat si succes in continuare!

Sp1tfire: Vezi tu rating-ul dupa ce lansezi numarul. Posibil sa fii nevoita s-o intervievezi pe Pamela Anderson in numarul urmator pentru a mentine interesul jucatorilor.

Dupa interviu:

Sp1tfire: deja imi gasesc nevasta pe west la ce interviu mi-ai luat )
 

adsum

Gunman
Interviu Tiziana
Arhiva - 25 aprilie 2013

Aurasz: Buna ziua! In primul rand iti multumesc ca ai acceptat interviul si tot in acelasi timp sunt foarte entuziasmat ca am onoarea sa intervievez o persoana ca tine.

Tiziana: Buna ! Am ramas surprinsa cand am primit mesajul tau ,pentru ca in opinia mea sunt multi alti jucatori valorosi care meritau aceasta onoare si eu inca nu cred ca ma numar printre ei . Binenteles sunt foarte emotionata ,sper sa nu dezamagesc !

Aurasz: Onoarea este determinata si prin munca, ne-ai dovedit deja acest lucru, esti pe primul loc in clasamentul de experienta pe lumea Hawaii, felicitari, meriti tot respectul nostru si al jucatorilor deoarece cu totii stim cata munca trebuie sa depui pentru acel loc. Ce ne poti spune despre persoana care se afla in spatele contului "Tiziana"?

Tiziana: Ma numesc Alina , am 38 de ani ,locuiesc si muncesc in Italia de aproape 7 ani ,originara din Muntenia ,zona orasului Campulung Muscel.

Aurasz: Defectul meu principal ca de fiecare data intr-un interviu e curiozitatea, asa ca daca doresti sa ne oferi o poza cu tine pentru publicarea acesteia in gazeta ar fi minunat.

Aurasz: Iti multumesc pentru poza. Ca-n filmele Western, mereu avem parte de femei frumoase (F). Cum ai aflat de "the-west"?

Tiziana:Multumesc de compliment ! De jocul The-West am aflat asemenea multor jucatori, de pe vechiul joc,, Triburile,, .Cand s-a deschis lumea 1 ,m-am inscris sa vad despre ce este vorba .Pot spune ca a fost dragoste la prima vedere .

Aurasz: Curiozitatea mea si nu numai a mea ma obliga sa te intreb cum a aparut numele "Tiziana", dupa cum bine toti stim fiecare “nick” are povestea lui. Dorim sa o aflam.

Tiziana: Pe lumea 1 am activat cu numele KAL-EL ,cu caracter masculin ,pentru ca in Triburile, m-am lovit mereu de conceptia ca acesta este un joc strict masculin ,fetele nu au ce cauta .Mergand pe aceasta premiza am jucat pe lumea 1 cu un caracter masculin ,dar cand a aparut lumea 2 ,am decis sa joc cu caracterul care ma reprezinta .Intrucat nickname-ul de AERYN {nickname cu care am jucat triburile } era deja folosit ,in lipsa de inspiratie ,l-am ales dupa numele sefei mele. :)

Aurasz: Multi cititori abia asteapta sa intru in "paine" cu subiecte delicate gen : cum ai ajuns atat de repede pe locul 1, cum te menti pe acel loc, care este secretul, etc. Dar, toate la timpul lor, ca sa aflam aceste secrete si nu promit ca o sa le aflam important e sa aflam cat mai multe detalii despre persoana intervievata. De aceea doresc sa aflam mai multe detalii despre tine, mai pe scurt, "o zi din viata ta". Ce zici Alina, dai curs curiozitatii noastre? :D

Tiziana: Muncesc ca asistenta sociala a persoanelor varstnice,munca care solicita multe ore de supraveghere ,deci destul de mult timp in fata calculatorului.Acest fapt imi permite sa fiu majoritatea timpului online ,deci implicit foarte multa implicare in joc .Pot spune sincer ca The West este refugiul meu din problemele cotidiane ,unde ma regasesc alaturi de prieteni ,unde imi trece mai usor dorul de casa.

Aurasz: Ma bucur ca vezi acest joc ca pe o metoda de relaxare, uneori jocul pentru anumite persoane tinde sa depaseasca limitele relaxarii cum pot sa recunosc ca intr-o perioada s-a intamplat chiar si in cazul meu, cand iti propui anumite scopuri si ai vointa sa le realizezi fara sa vezi ca te-ai abatut de la idea principala, cea a relaxarii, ai depasit cu mult limitele distractiei. Ai avut parte de aceasta surpriza pe care jocul la un moment dat ti-o "ofera"?

Tiziana: Dupa cum am mentionat mai sus, pentru mine The West a fost dragoste la prima vedere .A fost intotdeauna un joc relaxant ,pentru ca l-am tratat ca atare.Marturisesc ca pana la aparitia lumii Buffalo ,am jucat mereu cu caracter de aventurier ,fara oras ,doar pentru misiuni .Intotdeauna ajungeam cu contul pana la level 80 -90 apoi renuntam definitiv si ma inscriam pe urmatoarea lume aparuta .Dar pot spune ca Buffalo a fost momentul meu de cotitura.Multumita jucatorilor richardo30 ,maximus002 si Nu Stiu Nimica ,am prins gustul luptelor de fort .Ei mi-au dat imboldul necesar si astfel cum a aparut o noua lume ,Delawere,m-am inscris cu caracter de soldat .Totodata Delawere a fost si prima lume in care am ajuns la level 120 si pot spune ca ramane intre ghilimele,,prima mea iubire,,.Acolo am invatat cam tot ce se putea invata despre west ,mentorii mei fiind maximus002,byboy si Deavol2.De altfel am realizat cat de mult stres implica conducerea unui oras sau a unei aliante .De aceea niciodata nu m-am implicat in conducere si am reusit sa pastrez jocul la nivelul de relaxare dorit .In principiu sunt o persoana foarte rabdatoare ,ma enervez foarte greu si poate si acesta este un atuu pentru mine .Nu las ca micile rautati pe care toti le intalnim in joc sa ma afecteze sau sa imi afecteze telul dorit.

Aurasz: Mai pe scurt, ati asteptat degeaba voi cititorilor, deoarece de aceasta data NU PRIMITI NIMIC!!!. Nu nu nu, nu va agitati, stati calmi, am glumit. Alina sigur o sa ne dezvaluie desigur daca doreste raspunsul mult asteptat la intrebarile despre experienta, mentinere si secretul locului 1. Ce zici Alina? Nu le oferi aceste indicii, nu?

Tiziana: Cand a aparut lumea Florida ,m-am inscris din dorinta de a termina toate misiunile din joc ,de a reusi sa termin craftul si de a-mi perfectiona luptele de fort .Am avut placerea de a fii invitata sa apartin unui oras plin cu jucatori minunati {white snake,Hostysv ,etc },alaturi de care jocul in sine a devenit o reala placere dar sa descopar si spiritul de competitie .Mi-am terminat telul propus pe Florida ,ramanand si la ora actuala in top 8.Cand a aparut noua lume Hawaii cu noua versiune de joc ,majoritatea jucatorilor de pe Florida de la noi din oras , ne-am inscris si ne-am propus sa reusim sa avem un oras unde prietenia si voia buna e la ea acasa .Totodata am dorit sa ajungem cat mai sus in clasament .Eu am fost cea mai avantajata ,pentru ca timpul imi permite sa fiu online tot timpul deci am avansat vertiginos .Binenteles recunosc ca si pepitele m-au ajutat intr-o mica ,mare masura .Am incercat sa ma mentin in primii 5 ,dar am avut parte de jucatori foarte ambitiosi si pot spune ca ridicarea limitei levelului la biserica ,a fost un mic handicap pentru mine ,eu incercand sa raman in top cu ajutorul misiunilor si a luptelor de fort ,altii avansand vertiginos cu ajutorul constructiei la biserica .Cred ca asta ramane pentru mine singura nemultumire la update-ul jocului.Secretul meu ? Misiuni zilnice ,lupte de fort ,munci care dau cat mai multa experienta .Nu am un build special ,pana la level 70 folosesc un amalgam de indemanari ,dupa cum imi cer misiunile ,dupa level 70 incet ,incet incet ,imi pregatesc caracterul pentru luptele de fort .Deci sincer ,nu cred ca sunt un model de urmat ,pentru ca nu folosesc un build anume .

Aurasz: Multumesc in numele jucatorilor pentru sfaturi, sigur multi jucatori o sa-ti urmeze exemplul. Acum ducem o lupta crancena deoarece le-am oferit cititorilor toate detaliile pe care doreau sa le afle (ducem o batalie cu x-ul mai pe scurt). Dar nu, nu se intampla asta deoarece inca mai avem cateva subiecte pe care stiu ca o sa-i intereseze. Ce parere ai despre migrare? Este o idee buna?

Tiziana: Este o idee foarte buna ,abia astept implementarea migrarii pe serverele noastre.Sunt lumi , {vorbesc din proprie experienta,dau un exemplu lumea Florida} ,unde practic au mai ramas cativa jucatori interesati de joc ,dar prea putini pentru a face ceva ,gen duel ,lupte de fort.Intri din inertie pe lumea respectiva ,pentru ca nu te induri sa dai stergere de cont ,prea multa munca depusa.Speranta mea ca migrarea sa fie implementata cat mai curand pentru ca lumile unde deja se vede declinul sa fie insufletite din nou .

Aurasz: Ai dreptate, ea vine cu multe avantaje dar in acelasi timp cu tot atatea dezavantaje. Deoarece multi jucatori au conturi aproape pe toate lumile si o sa fie nevoiti sa renunte la ele. Din cate am inteles o sa fie realizat un vot si prin acesta o sa se stabileasca daca se incepe migrarea. Ai vreo propunere de concurs pentru a mai anima jocul ?

Tiziana: Hmmm ,intrebare capcana !!Pot sa sugerez un turneu bazat pe luptele de fort .Dupa cum s-a observat turneul de duel a avut mare priza la jucatori ,un turneu pentru luptele de fort ar fii o mare provocare !

Aurasz: Multumim pentru propunere. Ce parere ai despre echipa The West Team Romania?

Tiziana: O parere foarte buna .Respect foarte mult munca titanica depusa de toata echipa ,rabdarea si timpul pe care il aloca pentru fiecare dintre noi si sper ca pe viitor sa fiti aceasi echipa fantastica de pana acum ! :)

Aurasz: Multumim pentru cuvintele frumoase, ne dam silinta sa ne facem treaba cat mai bine. Deoarece interviul se apropie de sfarsit vreau sa transmiti un mesaj catre jucatori, un sfat, o idee, orice.

Tiziana: Chiar daca jucam intr-o lume virtuala,sa nu uitam in primul rand sa fim oameni .Respecta si vei fii respectat ,pe acest principiu joc eu acest joc .

Aurasz: Interesante cuvinte si in acelasi timp adevarate. Tin sa iti multumesc inca o data ca ai dat curs invitatiei de a participa la acest interviu. Iti urez mult succes si bafta in tot ceea ce iti propui sa faci!

Tiziana: Multumesc ! Jucatorilor le urez un joc cat mai placut si plin de satisfactii ,iar echipei The West Team Romania sa ramana in continuare tot atat de buna si eficienta!
 

adsum

Gunman
Interviu Marqkue21

1.Salutare. Mulțumesc că ai acceptat acest interviu.
Salutare și mulțumesc pentru invitație.

2.Pentru început, să facem cunoștință. Cine este Marqkue21?
Mă numesc Păun Marius Cristian, am 42 de ani, născut și crescut în Craiova, am doi copii minunați, o fetiță de 13 ani și un băiețel de 9 ani. Lucrez ca inginer într-o societate pe acțiuni. Iubesc natura și tot ce este frumos pe lume.

3.De unde nickname-ul acesta?
Nickname-ul vine din perioada de glorie a renumitului Mirc, rețea de socializare a copilăriei celor trecuți de 40 de ani.

4.Ce îți place să faci în timpul liber ?
Timpul liber este dedicat în totalitate familiei, drumețiile fiind principalul nostru hobby, deținând și o rulotă în acest scop. Având o țară așa frumoasă, cu toate formele de relief ar fi păcat să nu călătorim și să o descoperim.

5.Care e motto-ul după care te ghidezi în viață?
În loc să te gândești la ce îți lipsește, încearcă să îți aduci în minte toate lucrurile pe care le-ai realizat și care le lipsesc altora.

6.Ce țară ți-ai dori să vizitezi și de ce?
Nu am o țară favorită pe care aș dori să o vizitez, dar totuși dacă ar fi să aleg aș opta pentru țări cu clima blândă, deoarece iubesc căldura.

7.Care e ultima carte citită / ultimul film văzut ?
Ultima carte citită împreună cu fiica mea a fost Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas, iar ca film, având în vedere că în ultimii ani nu am mai avut mari lansări am revăzut cu plăcere Pirații din Caraibe.

8.Să trecem la joc. Când și cum ai început să joci The West?
Știu sigur că în anul 2008 am început să joc The West, cu alt nickname, iar serios m-am apucat de joc începând cu lumea El Dorado cu actualul nickname Marqkue21. Am aflat de joc de la cumnatul meu care avea mult timp liber și experimenta la acea dată mai multe jocuri.

9.Cum ți se pare că a evoluat acesta de-a lungul timpului ? Ce îți place și ce nu îți place la el? L-ai recomanda cuiva?
Evoluția este spectaculoasă dacă ne gândim la perioada de început a jocului. Ceea ce îmi place și pentru ce mai joc în continuare acest joc sunt luptele de fort pentru că prin acestea s-au legat adevărate prietenii între noi. Ceea ce însă după părerea mea a stricat mult jocul este discrepanța mare între cei pe conducere și restul care au diferite builduri, precum și multitudinea de seturi complet inutile care tot apar. L-am recomandat multor prieteni din viața reală.

10.Ce îmbunătățiri consideri că se pot aduce pentru a crește activitatea?
Creșterea activități din punctul meu de vedere se poate face doar prin crearea unei grafici plăcute pentru luptele de fort.

11.Cum te împaci cu luptele de fort?
După cum am spus luptele de fort sunt singurul lucru care mă mai leagă încă de acest joc. Din păcate viața nu ne mai oferă atât de mult timp liber pentru a putea sta online.

12.Ce măsuri ai lua pentru a revigora luptele de fort ?
Pentru revigorarea luptelor de fort ar trebui implementat un sistem de premire pentru fiecare clasă de caracter, pentru victorie, precum și schimbarea și implementarea unei grafici moderne.

13.Cum vezi "lupta" dintre daune și hp ? Ți se pare balansată?
Nu este deloc balansată, nu este posibil ca un duelist să dea daune de peste 5k pe un tank full hp, iar acel tank să aibă o daună de 300-400.

14.Ești individualist, punând accent doar recordurile personale sau jucător de echipă, interesându-te mai degrabă binele echipei?
Întotdeauna am fost jucător de echipă ajutându-mi orașele în care fost, precum și la luptele de fort, caracterul meu favorit fiind soldat cu hp, care ține fața atunci când este nevoie.

15.Povestește-ne despre experiența IFBC3.
Despre IFBC3 pot spune că a fost mult mai bine decât precedentele 2 la care am participat. Dacă am lăsa orgolile și caracterele la o parte și am face o echipă în adevăratul sens al cuvântului atunci sigur ajungem și campioni la următoarele turnee.

16.Care e "relația" ta cu duelurile? Dar cu aventurile?
Din păcate nu am o "relație" nici cu duelurile nici cu aventurile pe nici o lume pe care activez. Am duelat doar pentru misiuni și au mai fost câteva mici răzbunări pentru dueluri primite insistent.

17.Ai unul dintre cele mai complete inventare de pe RO, pe lumea Hawaii. De unde pasiunea de a colecționa?
Da, îmi place să colecționez, precum și în viața de zi cu zi, îmi place să am lucrul meu, să nu cer sau să împrumut de la alcineva, iar acolo unde pot ajut cu drag.

18.Pe cine ai vrea să revezi în joc?
Ehe vremurile demult apuse ale Westului. Am rămas cu inima la orașul The Elders Town și oamenii frumoși din el de la care am învățat foarte multe pentru luptele de fort: Sircryss, aby2011, Doza, Destroy, La Mandragore (Carmen), Dodi și alții cărora nu le mai rețin exact nickname-ul.

19.Ce tipuri de concursuri/evenimente ți-ai dori să vezi în viitor?
Concursuri cu iteme sau produse pentru luptele de fort și evenimente cu seturi utile (fort, duel, xp la munci și construire)

20.Dacă ai fi admin pentru o zi, ce măsuri ai lua ?
Sincer nu îmi doresc să fiu admin nici măcar pentru o zi, iar ca măsuri aș dori doar echitate și egalitate în luarea deciziilor. Mulți dintre noi știu la ce mă refer. :P

21. Am ajuns la final. Mulțumesc pentru timpul acordat.
Și eu mulțumesc și vă doresc un joc minunat tuturor.
 

adsum

Gunman
Interviu xShteff

1) Salut. Ne reîntâlnim. Xshteff sau Nebhotep?
Howdy - xShteff. Sincer sa fiu nick-ul de Nebhotep l-am "mostenit" la scurta perioada dupa marirea limitei de nivel de la 99, de la un concetatean din Neverwinter dupa ce acesta s-a lasat de joc (a continuat doar pe .NET/Beta cu acelasi nick).

2) Hai s-o facem și pe asta. Cum te simți?
Momentan sunt rupt de oboseala, am fost numai pe drum in ultimele trei zile dupa vreo doua saptamani de vacanta si n-am prins un somn ca lumea inca.

3) Zi-ne despre tine.
Fane, 27 ani, nemaritat, nascut in Brasov, copilarit in Sf Gheorghe (unguri uai), momentan traiesc prin Danemarca. Fun fact, Stefan e numele meu de mijloc, numele principal (Alin) fiind doxat prin forumuri in urma cu ani buni :P.

4) Profesional, vorbind, te simți împlinit?
Sigur. La scurta perioada dupa terminarea liceului (Stiinte Sociale) am plecat in Danemarca sa studiez Inginerie IT. De vreo 4 ani lucrez ca inginer IT la o companie "mica" ce fabrica jucarii, si sincer nu cred ca m-as vedea in alta companie prea curand :).

5) Ai hobby-uri? Ce muzică asculți?
In urma cu vreo 2 ani m-am apucat de Airsoft (Milsim sau SpeedSoft, depinde de ce gasesc) doar ca din cauza pandemiei am ajuns sa am o colectie de echipament nefolosit. Petrec mult timp pe langa masina, imi place sa mi-o "modific" dupa bunul plac. Recent mi-am luat si un sintetizator de sunet, nu stiu de ce dar mereu am vrut sa invat sa cant la un instrument muzical. Am incercat si chitara doar ca mi se imbarliga degetele si nu-mi iese.

Cat despre ce muzica ascult, sunt oleaca boomer dar ascult acelasi playlist de 80's/90's rock classics pe Spotify. Rar gasesc o melodie sa ma deranjeze dar cand gasesc e ceva lansat de un rapper care s-a lansat pe TikTok sau alte balarii.


6) Calități ai multe, spune-ne despre defecte.
Tin minte ca mi s-a zis prin trecut (nu stiu daca just4fun sau Nahara au zis) ca am o "personalitate exploziva", care am aflat mai tarziu ca pun prea multe balarii la suflet si vorbesc prea repede, din impuls. E un lucru care inca incerc sa-l controlez dar la care mai am de lucru :P

7) Despre joc, numai de bine. Primul contact?
Primul contact cu jocul a fost prin clasele 5-8. Tin minte ca mergeam acasa de la scoala cu niste tovarasi care mereu povesteau experiența lor cu jocul (Manu Doi Dinti si Chaos aveau parca nick-ul). La scurt timp m-am apucat si eu cu un alt tovaras (Cow Chomolunga) si restul e istorie :P.

8) Ai fost foarte activ pe forum. Se simțea pasiunea în tine, vroiai să intri în staff chiar dacă aveai 15-16 ani. Eu chiar te-am susținut.
Tin minte ca-mi doream mult sa ajung in staff. Apreciez suportul tau :). Din pacate petreceam prea mult timp facand shitposting si multi si-au facut alte impresii. It iz what it iz, sincer sa fiu nu-mi prea pare rau :)

9) Până la urmă ai reușit. Nu la noi, ci pe Beta. Abia așteptăm să ne spui despre experiența de acolo.
Hehe, da, sincer sa fiu m-am ambitionat extrem de mult sa-mi scriu numele in cat mai multe locuri (Tw-db, tw-calc, wiki ro si international).

Prin 2013 tin minte ca am aplicat la postul de moderator pe Beta, si in Mai am fost recrutat la ei in echipa. Personal mi s-a parut a fi "perioada de aur" a jocului, in care aveam game designeri activi si interesati in joc, developeri cu idei multe si am cunoscut o gramada de lume din spatele perdelelor InnoGames. Am avut privilegiul de a vedea si testa o gramada de lucruri noi sau ne-lansate, lupta contra ursului (adventures) fiind unul dintre exemple.

Fun fact, nu am fost prima alegere pentru post-ul de moderator pe Beta. Mereu se faceau glume pe baza asta, prima alegere fiind lulumcnoob care nu avea timp in perioada aia de a se ocupa cu asta dar care a fost recrutat mai tarziu.

Am avut si ocazia de a avea doua itemuri desenate de mine lansate in joc, primul fiind Annasaurus Regina si masca de cap de cal.
Cu Annasaurus Regina e o poveste interesanta, aveam un moderator (mwfossils) care (inca) detine un magazin de fosile in Scotia si ne-am dorit mereu sa avem un dinozaur in joc, pentru el. Am reusit sa-l convingem pe Joony (care era ceva Lead Manager pe atunci) dar nu si pe Product Manager (nu tin minte ce nick avea in joc, dar o chema Anna). Tin minte ca am incercat sa o "mituim" in acea perioada, mwfossils chiar i-a trimis un pachet din Scotia in Germania cu un colier cu dinte de dinozaur sperand ca o sa ne lase sa adaugam dinozaurul in joc.
La final ne-am decis sa facem un dinozaur dedicat Annei, chiar de ziua ei, numindu-l "Annasaurus Regina" (ca un fel de gluma legata de "Tyrannosaurus Rex")
De aici e si numele imaginii, "xshteff" "mw"(fossils) dino :P.

xshteff_mw_dino.png


Cu masca de cap de cal nu e o poveste asa interesanta, "personajul" meu a fost mereu asociat cu caii (eu mereu trimiteam gif-uri cu persoane cu masca de cal prin Skype si "celebrul" avatar cu cal alb si zambet majestic) si am tras niste sfori sa bagam itemul in joc :P.

gift_xshteff.png


10) Ceva bârfe mici din interior? Picanterii?
Am aflat ce se intampla cu adevarat daca te rogi la biserica doar ca nu cred ca este pregatita lumea sa afle adevarul.

11) Te-a marcat în vreun fel munca la INNO?
Am fost activ o buna perioada din viata, am reusit sa invat extrem de multe lucruri si cred eu ca am ajuns in acest punct in mare parte din experienta obtinuta ca voluntar/angajat.

Am petrecut extrem de mult timp cu Diggo si cu Slygoxx cand eram voluntar sa ma invete sa scriu JavaScript corect ca sa-mi incep "cariera" la script-uri de joc, fapt care m-a ajutat foarte mult pe timpul facultatii. Si chiar mi-a fost data si o scrisoare de recomandare de la Diggo, care in acea perioada era Community Manager, pentru a ma ajuta sa intru in facultate.


12) Jucătorul din tine ce realizări a avut?
N-am fost eu cel mai bun jucator. Am reusit sa mentin top 10 la dueluri si experiența pe lumea 1 o buna perioada de timp (pana sa iau contul cu Nebhotep) si am reusit sa nu-mi iau permanent pe forum :)).
In rest am trofee de participare, fiind membru OG al unui oras antic (Neverwinter) care din pacate nu mai exista in ziua de azi, participand la bataliile de fort organizate pe vremea cand obiectele lucioase erau rare (am fost printre primii 7 internationali care au detinut Pantalonii lui Buffalo Bill) si desigur nenumarate certuri si prietenii uitate :P.
Dar probabil cea mai mare realizare este aceea de discipol al bisericii cravatei maro.


13) Cum vezi jocul din exterior? Ai face ceva schimbări?
Din pacate nu-l vad prea bine, il vad teoretic in stadiul de "life support", unde il mai tinem in viata cata vreme putem plati serverele si salariile la manageri.
As scoate admin tool-ul care e folosit pentru a creea itemuri usor pentru tombole, poate asa mai gasim si alte modalitati de a creea bani pentru companie. Asta si eliminarea serverelor nationale, cum s-a facut recent cu serverul danez si suedez, din cate am auzit :P. One server to rule them all!


14) Ceva tips & tricks în ale jocului?
Lucrul in echipa mi se pare extrem de important, chair si cu "inamicii" din joc. Jocul devine plictisitor cand un oras detine toate forturile din joc sau toate resursele necesare. Stiu ca lumea Colorado de pe .NET este/era "faimoasa" pentru bataliile de fort, strict pentru ca reuseau sa se inteleaga intre ei la nivel diplomatic.

15) Ai lucrat la script-uri. Talent, ce mai...

Sincer sa fiu, singura explicatie care are sens este faptul ca din pacate nu exista personal cu cunostinte tehnice. Este mult mai simplu sa blochezi tot decat sa mentii o lista cu script-uri permise.

Comunitatea de creeatori de userscript a fost tinuta in viata de o mana de oameni, care am auzit recent ca s-au cam lasat de joc (Petee, Thatanka, TomRobert, Slygoxx, pana si Diggo11). Am incercat sa-i adun pe toti intr-o comunitate de GitHub dar de cand s-au interzis toate script-urile imi e sincer teama sa mai tin comunitatea in viata.
Stiu ca a existat un caz in care o persoana a vandut ceva bot/script si este in momentul asta in o gramada de belele cu INNO, persoana care a trebuit sa o scot la randul meu din organizatia de pe GitHub, ca sa nu ne asociem cu ea in niciun fel.
Acea persoana este aceeasi caruia comunitatea ii poate "multumi" pentru interzicerea tuturor scripturilor in joc :P.


16) Ce viitor va avea jocul?
Fiind un joc de tip browser - sincer sa fiu nu-i vad un viitor prea bun. Din pacate majoritatea jocurilor browser au fost inlocuite de aplicatiile native de telefon (Candy Crush, Clash of Clans sau alte minunatii)
Trebuie sa recunosc oricum faptul ca jocul a supravietuit mult mai mult decat m-am asteptat.


17) Mai spune-ne despre experiența avută la INNO. Cu cine ai colaborat cel mai bine? Cu cine ai avut „contre”?
Ca si angajat a fost putin "sweet and sour", in perioada aceea fiind un vis devenit dealitate (dintr-un hobby sa ajung sa fiu platit pentru el). Din pacate am ajuns sa-mi dau seama care e adevarul din spatele echipelor care se ocupa de joc si n-am avut un viitor prea lung pe acolo :P.

Pe plan international am colaborat extrem de bine cu echipa Beta pe perioada in care eram activ (Diggo11, Futurama1001, Lulumcnoob, Slygoxx, mwfossils, Jarograv). Din echipa internationala (.net) m-am inteles cel mai bine cu Bouke, el fiind Co-Comunity Manager in perioada aceea.

Contre am avut (prea) multe, pot incepe cu managerul francez al carui "guru" Wiki l-am recrutat la mine in echipa pentru a reimprospata Wiki-ul international si cel Italian, care nu tin minte multe detalii.

Prin echipa romaneasca m-am inteles foarte bine cu tine (evident :P, Elmer Fudd si pe la final cu Nahara, cu care am fost mai mult frenemies. Fiind frenemies am avut extrem de multe contre cu Nahara (care mi-a zis ca nu o sa fiu niciodata moderator/shrug), cu iulianp, care-mi tot sterge contul din joc si in ziua de azi si neaparat cu just4fun din motive pe care nu le mai tin minte :).


18) Trei viitoare interviuri?
Nahara, Elmer Fudd (un an mai tarziu, aceleasi intrebari, cum i se face lui Billie Eilish) si Diggo11.

19) Cum te vede lumea? Dă și o poză.
Sigur. Am stat oleaca sa gasesc tricoul, se pare ca nu-mi vine ca pe vremuri :(. Scuzati barba neingrijita, am fost plecat doua saptamani in concediu si-am uitat trimmerul acasa :)

20) Acum la final, ce ar mai fi de spus?
Ramaneti in scoala, nu va drogati si purtati crema de soare cand e soare afara. Va pupa Fane!
 

adsum

Gunman
Interviu marcumihai

1.Salut. Mulțumesc că ai acceptat acest interviu.
Salutare! Am fost surprins placut de invitatie, avand in vedere activitatea redusa pe west din ultimii ani.

2.Vorbește-ne în câteva cuvinte despre omul din spatele monitorului.
Ma numesc Mihai, 26 ani,(single), locuiesc in UK de aproape 3 ani, am plecat imediat dupa facultate, anume Inginerie Mecanica si Mecatronica, politehnica Bucuresti. Prefer sa fiu putin discret in ce priveste viata personala.

3.Cu ce-ți umpli timpul liber?
Desi dispun de o cantitate neglijabila de timp liber, fac un efort suplimentar sa nu treaca vreo luna fara o partida relaxanta de pescuit, fie pe unul din lacurile apropiate, fie preferatul meu, pescuitul pe plaja (Chesil Beach, Dorset, UK) . Contrar hobiului de contact cu natura, in timpul liber dintre zilele de munca, imi periclitez starea de bine pe jocuri competitive in mediul virtual.

4.Ce alte jocuri joci?
Sunt iubitor de shootere inca din copilarie, jocul meu preferat din toate timpurile fiind Counter Strike. In prezent imi neglijez somnul jucand "Rust", un joc ce da frau liber conceptului de creativitate. Am alaturi de mine o echipa puternica formata din oameni pe care i-am cunoscut pe The West si cu care impart timpul si pe alte jocuri precum League of Legends (nu recomand).

5.Ești microbist?
Aceasta intrebare ma duce cu gandul la perioada in care mi-am facut debutul in fotbalul judetean la nivel de juniori, in urma cu vreo 14 ani. Il aveam ca model si fotbalist preferat pe Cristiano Ronaldo, fapt ce nu s-a schimbat pana in prezent. Nu pot spune ca sunt microbist, rareori mai urmaresc meciuri de fotbal, de obicei la vreo ocazie speciala.

6.Care e motto-ul după care te ghidezi în viață?
"Nu lasa pe maine, ce poti face poimaine" rusinos, dar e cruda realitate.

7.Descrie-te în 3 cuvinte.
Priceput, inteligent, lenes.

8.Trecem la joc și o luăm cu începutul: pe ce server ai făcut "primii pași"?
Tind sa cred ca am inceput in perioada deschiderii lumii Buffalo, desi Arizona a fost prima dragoste. Am accesat jocul la insistentele unor colegi de generala, unul din ei activeaza si astazi.

9.Pe ce lumi activezi momentan?
Singura lume pe care mai joc este lumea nou deschisa, Rhode Island. Renuntasem la joc "definitiv" in urma cu aproximativ un an, dar competitivitatea adusa de o lume noua ma cheama inapoi contrar vointei mele.

10.Vorbește-ne puțin despre lumea Colorado.
Colorado... ce vremuri! Una dintre cele mai echilibrate lumi, deoarece punea la dispozitie pe deplin ambele specializari pvp ale jocului de atunci, duelurile si luptele pentru fort. Perioada in care am descoperit placerea socializarii in joc, am inceput sa leg prietenii si usor, usor am inceput sa-mi fac cunoscut numele. Amintirile de pe colorado sunt putin in ceata si amestecate. A fost o lume longeviva pe care am schimbat nenumarate orase, aliante. Printre oamenii cu care mai am amintiri de pe lumea Colorado se numara Nicumur, un om si un jucator de exceptie, Vitansilviu, TobyJasper si alti 2 parteneri si sfatuitori in materie de duel, Drakath9 si GimmyKid. Cu parere de rau pentru persoanele omise, numarul fiind exponential mai mare.

11.Numește un oraș care ți-a rămas în suflet și vorbește-ne în câteva cuvinte despre el.
The Kings, orasul intemeiat de mine alaturi de cei mai buni prieteni din joc, care ulterior au devenit prieteni si in viata reala Alokt, Tkola si RoscoVanuL23(toxic). Orasul a fost intemeiat initial pentru amuzament, pe Jacksonville si a avut un succes total neasteptat. Faptul ca toti 4 concuram la primele locuri in top a atras o multime de jucatori, printre care si jucatori legendari precum gecs jones, VeveritaUcigasa. Nu dupa mult timp, orasul a ajuns top 3. Cu trecerea timpului si aparitia de lumi noi, multi alti jucatori cunoscuti s-au alaturat orasului, unii dintre ei chiar schimband tabara. Daca nu ma insel, orasul a fost construit pe fiecare lume incepand cu Jacksonville pana pe Ohio, interval in care activitatea mea pe joc a scazut progresiv, RoscoVanuL23 preluand conducerea orasului.

12.Care e clasa de caracter preferată și de ce?
Duelist, categoric. Cum in prezent clasele de caracter se aleg in special pentru luptele de fort, fiind ultima specializare pvp relevanta, o sa ma limitez la atuurile claselor in ce priveste lupta la fort. Avand in vedere ca in orice joc jucat din trecut pana in prezent am preferat sa fiu "damage-ul, entry fragger-ul, centrul atentiei", e usor de inteles motivul. Loviturile critice aduc un alt fel de satisfactie comparativ cu loviturile ferite sau alte atuuri ale celorlalte clase.

13.Ce ai realizat în joc și care sunt planurile tale de viitor?
Consider ca mi-am imprimat numele si diferite amintiri in memoriile multor jucatori, am atins top 1 in diferite clasamente, precum xp, duel, mestesugire, orase. Planuri de viitor nu as fi avut in ce priveste jocul. Dar cum am avut surpriza placuta sa vad o postare pe pagina de facebook The west ce anunta 150+, si probabil alte provocari si realizari ce trebuie bifate, se poate sa fie o schimbare de planuri.

14.Ești cunoscut ca un mare "pepitar". Ne poți spune cu aproximație câte ai consumat până acum și dacă și-au meritat banii?
Nu as spune ca ma incadrez in categoria "mare pepitar", dar probabil am folosit o suma modesta de 700k+ pepite in decursul a 12 ani de The west. Am avut perioade in trecut in care am considerat ca nu si-au meritat banii, dar in prezent sunt de parere ca orice investitie care iti aduce satisfactie si bucurie nu trebuie regretata.

15.Ce ne poți spune despre luptele de fort? Ce ai schimba la ele?
Luptele de fort sunt atractia principala a jocului, in special pentru jucatorii vechi si observ ca nu li se acorda suficienta atentie. Modificarile aduse luptelor de fort sunt foarte rare spre deloc, recompensele luptei de fort nu sunt in echilibru cu recompensele altor specializari precum muncile, sau chiar duelul. Avand in vedere ca pe cele mai multe lumi, si indraznesc sa cred ca si pe serverele internationale, se desfasoara o singura lupta de fort pe zi, nu exista nivel de comparatie intre recompense. Aici se poate argumenta, dar concluzia e aceeasi, un jucator cu build dedicat complet luptelor de fort, in special cei full hp, sunt privati de un mare procentaj de xp si dolari proveniti din munci si dueluri. Pentru inceput as mari recompensele luptelor pentru fort, si as adauga posibilitatea de a gasi iteme pentru jucatorii ramasi in viata la sfarsitul luptei.

16.Care consideri că sunt problemele westului în momentul de față ?
Sa incepem cu problema principala care creaza alte probleme secundare, anume lipsa jucatorilor. Greu de spus ce se poate face pentru a aduce jucatori inapoi sau pentru a castiga jucatori noi, desi nu am mai vazut o reclama cu the west din copilarie... Duelul, specializarea mea de suflet. Duelul este irelevant in prezent dar consider ca poate fi imbunatatit foarte usor prin adaugarea unui numar de NPC-uri cu nivelul duelului care sa varieze intre 10 si 450. Aceste NPC-uri sa fie neobisnuit de pricepute in materie de duel, pentru a combate abuzul de xp castigat usor. Doar cu acest mic adaos jocului, duelul ar fi din nou rentabil, o sursa de xp, clasament competitiv. O alta caracteristica ce poate fi adusa duelului ar fi adaugarea unei sanse extrem de mici de a dropa un obiect la intamplare pe care adversarul il poarta in momentul duelului. Obiectul respectiv sa nu fie recompensa unei misiuni sau orice alt obiect ce nu poate fi obtinut zilnic in joc.

17.Nominalizează te rog 5 fortiști de top.
Avand in vedere activitatea mea redusa pe joc, topul poate sa fie foarte departe de adevar si e rezumat in oarecare masura la playerii care au activat pe lumile noi din ultimii ani, imi cer scuze preventiv. Fara o anumita ordine tin sa mentionez jucatori precum Tkola, RoscoVanuL23, TobyJasper, nirojunior, si nu in ultimul rand( ba da), Eckoo, o noua vedeta a lumii Rhode Island.

18. Și 3 coordonatori de lupte.
TobyJasper, Sadonix007 si o noua aparitie in materie de conducere la forturi, Boddye Almighty.

19. Ce modele ai avut în joc?
De la Tkola am invatat ca e arogant sa crezi ca le stii pe toate indiferent de timpul petrecut pe un joc. Un jucator exceptional pe care pot sa-l consider cel mai complex jucator de The west.

20. Dacă ar fi să naufragiezi pe o insulă alături de 3 jucători de pe west, care ar fi aceia?
Cristina Kuznetsova, Lady Dy, trds.
(s-a razgandit de cateva ori :D )

21.Ce fel de evenimente sau concursuri ți-ai dori să vezi în viitor?
Concursuri lunare de fort si duel ar aduce cu siguranta un plus de activitate in joc. Despre evenimente... Sunt un rau necesar pentru a tine jocul in viata din punct de vedere financiar.

22.Pe cine ți-ai dori să revezi în joc?
E o lista mult prea lunga pentru memoria mea scurta. Tind sa mentionez totusi persoane care mi-au ramas in memoria recenta precum Alokt(modelul meu in viata), trds., STIULAU, Lady Dy, VeveritaUcigasa, Fury, Marelda, American Dream, Ferezia, VitanSilviu, Danutzica1, DeViL07, westcountrygirl, GimmyKid, destroy-your-enemy, smaraldhorse, cosminw, ShiFT*, Just7, vivi89, xeler0, LaLibelulle si imi cer scuze pentru cei omisi.

23. Dacă ai fi admin pentru o zi, ce măsuri ai lua?
Luand in considerare starea actuala a jocului, un admin mai poate fi doar gardianul limbajului pe chat. Rezolvarea imediata a problemelor de incalcare a regulamentului ar duce la agravarea reducerii progresive a numarului de jucatori. Cel mai probabil as fi inutil pentru o zi.

24. Aici încheiem interviul. Îți mulțumesc pentru timpul acordat.
Multumesc pentru invitatie si intrebari!
 

adsum

Gunman
Interviu tripel h

1. Salutare. Mulțumesc că ai acceptat acest interviu.
Salutare,mulțumesc și eu de invitație

2. Să facem cunoștință. Cine e tripel h?
Mă numesc Cristian,am 29 de ani si sunt din Timiș.Lucrez ca și operator de calitate la o firmă din Timișoara

3. Cum te-ai descrie în 3 cuvinte?
Încăpățânat,ferm și prietenos

4.Cum îți place să te relaxezi?
Uneori plimbări lungi cu bicicleta,altă dată în fața tv-ului

5. Care e cel mai interesant loc în care ai fost?
Am fost în multe locuri,atât in România,cât și afară.M-aș întoarce in orașul meu de suflet,Antwerpen din Belgia.Mai ales in Centraal

6. Ce crezi că ar trebui ca o persoană să facă măcar o dată în viață?
Sunt o grămadă de locuri de vizitat și lucruri care trebuie măcar o dată.La locuri de vizitat,clar pe primul loc,aș situa China cu marele zid chinezesc dar și țările din Asia de Est,Japonia sau Coreea de Sud,cu o istorie bogată
La lucruri,clar, sărituri cu parașuta :D


7. Ce obiceiuri sociale ți-ai dori să dispară?
Sincer,in mare aș vrea,să dispară statul pe telefon,intr-un loc public, in special restaurant sau la un eveniment

8. Pe cine ai bântui dacă ai fi o fantomă?
Cred,dar sunt sigur,pe tânărul SADonix007.Nu pot face nimic,pac apare un mesaj de la el,hai la fort sau in jumătate de oră incepe fortul și e nevoie de oameni :))

9. Cum și când ai descoperit West-ul? A fost "dragoste la prima vedere" sau curiozitatea te-a împins să continui?
Cred și dacă țin bine minte,în 25 sau 26 Decembrie 2008. A venit un fost coleg de liceu și mi-a spus de acest joc.Curios de felul meu,am început să intru zilnic,în perioada aceea,până in 2012.După o pauză de 3 ani,în 2015,am decis să revin pe acest joc,dar era total nou pentru mine

10. Cât crezi că va mai supraviețui jocul ?
Depinde in primul rând de activitate.În fiecare an,apare câte o lume nouă.Cele vechi,intră în „pauză” forțată.Activitatea scade,jucatori noi nu apar,iar mulți din cei vechi,renunță.Mulți datorită timpului,alții din plictiseală sau răfuieli personale

11. Care e viziunea ta asupra luptelor de fort și ce schimbări ai aduce pt a le revigora?
Luptele cele vechi,prin 2011,2012,erau superbe,îți era mare dragul să stai până la final.Nu seturi de fort,nu upgrade-uri,doar hainele de pe tine și o armă.Dacă aveai pușca de aur,erai cineva,la vremea respectivă.Sincer,îmi lipsesc luptele respective,eram toți egali și aș vrea să se revină înapoi,cum era acum mult timp. În momentul de față,aș elimina randomul din luptele de fort.Nu poți trage cu set bun de fort mai prost decât cineva care vine cu haine aruncate la „mișto“ și nu face nimic toată lupta

12. Numește 5 adversari redutabili la luptele de fort.
Am avut mulți adversari în acest joc.Încep in primul rând cu vldcorvinul,cu el m-am „confruntat“ prima dată pe acest joc. Al doilea, e BARBAR3, am fost o vreme cu el in oraș,după am mers in GeorgeTown și pe urmă ne-am duelat la forturi.Al treilea,este TobyJasper,știe ce vrea,știe ce așteptări are de la orașul lui Mercenarii și un coordonator care vede ce face peste câteva runde.Al patrulea,e cel care mă bate tot timpul la cap,legat de forturi,care nu ascultă de cei vechi,Sadonix007.Și in ultimul rând și să nu o uit pe fosta mea colegă de liceu,trds.Cu ea m-am „bătut“ cel mai mult la forturi :D

13. Din postura de coordonator, care sunt cele mai frecvente probleme cu care te confrunți ?
Cât am coordonat,mulți au făcut ce au vrut,neascultarea e la ordinea zilei,alții se dau off și mută când e cazul,ca să nu leșine și să facă daune.Altă problema e jocul de echipă.Degeaba trag 30,dacă restul pun ținta aiurea și nu ajută cu nimic

14. Ce sfat ai pentru conducătorii de alianțe?
În primul rând,renunțarea la orgolii. Că x e așa sau y e rău sau știu eu ce motive. Pe urmă,înțelegerea.Suntem o mână de oameni.Degeaba vrea x și nu vrea y. Când vrea y și se hotărăște ca să accepte,e prea târziu.

15.Cum ți s-a părut experiența IFBC 3? Ai dori să mai participi în viitor la un eveniment asemănător?
O echipă pusă bine la punct și un loc doi nesperat.Eu am jucat la acel IFBC,cu târnacopul la 4,ratări multe dar și daune pe măsură.In finala mare,de se asculta,câștigam aurul,dar cineva a fost prea încăpățânat și nu a vrut să asculte. Sincer,aș vrea să particip la încă un campionat și să luăm aurul

16. Dacă ai putea implementa o nouă funcție în joc, care ar fi aceea?
Aș reintroduce pokerul și o funcție care să îți arate ultima conectarea a unui jucător

17. Pe cine ai vrea să revezi în joc?
În decursul anilor,am legat prietenii strânse cu o grămadă.Cu puțini,țin legătura in acest moment.Aș vrea să revină ,,fratele meu mai mare“ mironluca,resiga,BARBAR3,onel dan,vldcorvinul,penal007,ComedyGirl,Imaqtpie,Hiei-,athos75 și trds

18. Ce concursuri / evenimente ți-ai dori să vezi pe viitor?
Aș prefera tot ceva legat de forturi și cât mai des făcute și ceva evenimente noi,în afară de astea de acum

19. Dacă ai fi admin pentru o zi, ce măsuri ai lua ?
Dacă aș fi admin pentru o zi,aș verifica toate conturile,care sunt active și care nu.În special pe lumiile moarte,ca să văd exact activitatea de acolo.Dacă intră pentru 2 minute sau stă mult timp și o încercare de migrare

20. Am ajuns la final. Mulțumesc pentru timpul acordat.
Mulțumesc și eu. A fost o onoare și o surpriză extrem de plăcută.
 

adsum

Gunman
Interviu sand of time
1.Salut! Mulțumesc că ai acceptat acest interviu.
Salut. Multumesc de asemenea pentru invitatie.

2.Vorbește-ne în câteva cuvinte despre omul din spatele monitorului.
Ma numesc Timofte Sergiu, am varsta de 27 de ani, locuiesc in Iasi. Momentan lucrez ca si manager al unui lant de supermarket-uri.

3.Cu ce-ți umpli timpul liber?
Mare parte din timpul meu liber il petrec lucrand in cercetare, in principal medicina umana dar si statistica in ecologie si protectia mediului. Ca si timp de relaxare, pot spune ca ma aflu printre persoanele pasionate de gaming, jocurile preferate fiind CS:GO, League of Legends, Black Desert, si rogue-like precum The Binding of Isaac si Enter the Gungeon.

4.Care sunt cele mai importante lucruri din viața ta?
Cel mai important lucru din viata mea este familia; timpul petrecut cu aceasta este de nepretuit.

5.Ce părere ai despre societatea în care trăim?
Societatea actuala este foarte usor manipulata de catre mass-media si "influenceri" de unde si spiritul de turma. Din ce am vazut pana acum, lumea devine din ce in ce mai lenesa si monotona, foarte putine persoane reusind sa combata acest lucru.

6.Ce ai face dacă ai ști că e ultima zi din viața ta?
Cel mai probabil as petrece ultimile clipe cu sotia mea, in natura, fara a realiza ca ar fi fost ultima mea zi.

7.Descrie-te în 3 cuvinte.
Lenes, curios, stresat

8.Trecem la joc și o luăm cu începutul: pe ce server ai făcut "primii pași"?
Primul contact cu jocul l-am avut pe lumea 2, in liceu. Atunci eram in pauza inainte de ora de informatica unde am vazut la niste copii ca se jucau si mi-am spus sa incerc si eu.

9.Care e ramura preferată a jocului?
Ceea ce m-a atras inca de la inceput au fost misiunile. Mai ales ca in trecut erau mult mai dificle de realizat datorita imposibilitatii de a cumpara produse de la alti jucatori si a reskill-urilor pentru anumite munci.

10.Cum te împaci cu luptele de fort?
In momentul de fata mi-am pierdut interesul pentru luptele de fort, datorita unor simple motive: inegalitatea intre clase (aventurierii si muncitorii fata de duelisti si soldati) si a seturilor.

11.Ce măsuri ai lua pt a le revigora?
Ca si o masura primara as propune regandirea recompenselor. Acestea au ramas invechite. Obligatiunile nu sunt chiar asa un lux, ele fiind utile doar la anumite evenimente. O alta masura ar fi schimbarea bonusurilor pentru bataliile de fort pentru fiecare clasa.

12.Nominalizează te rog 5 fortiști de top.
Ordinea fiind complet aleatorie; acestia sunt: SADonix007, RoscoVanuL23, TobyJasper, bacteria1, AleGsZ.

13.Ce părere ai despre mărirea nivelului maxim? Consideri că ar îmbunătăți semnificativ activitatea sau din contră, efectele vor fi negative?
Marirea nivelului maxim ar aduce o oarecare activitate pe lumile noi deschise, dar in acelasi timp vor fi si efecte negative. Unul dintre ele ar fi discrepanta dintre jucatorii de nivel maxim si cei de nivel mai mic (80-100) la o batalie de fort.

14.Cum ai ajuns "tester"?
Asta s-a intamplat acum mult timp. Din ce imi amintesc, just4fun postase un anunt pe forum in legatura cu recrutarile de beta-testeri. Pe vremea aceea eram la zi cu fiecare chestie despre TW, ceea ce ma motivase sa aplic si eu. Din pacate am incetat sa fiu tester acum cativa ani.

15.Care e cauza pentru care nu se introduc celelalte moduri la aventuri?
Pe scurt, nu erau suficient de "finisate". Au mai fost 2 moduri de joc: Deathmatch (unde lesinul era permanent pana la finalul meciului) si Vs AI (Echipa Vs un urs :D ). Primul mod se termina prea rapid iar cel vs AI avea foarte multe bug-uri. Intr-un final s-a renuntat la aceste moduri de joc si asa a aparut "Goana la Tombstone" de astazi.

16.Ne poți dezvălui mici picanterii din interior?
Ce se intampla in beta, ramane in beta :)

17.Pe cine ți-ai dori să revezi în joc?
Cel mai mult as dori sa revad in joc vechea gasca de pe Buffalo si unii amici cu care m-am inteles excelent (Chuckye si Just7).

18.Dacă ai avea puterea de a implementa noi funcții în joc, care ar fi acelea?
Una dintre functiile pe care mi le-as dori ar fi aceea de a avea posibilitatea de a reduce nivelul de upgrade obiectelor (primind inapoi doar 2/3 obiecte folosite la upgrade).

19.Ținând cont de stadiul actual al jocului, cu toate plusurile și minusurile sale, l-ai recomanda cuiva?
Cu toate ca jocul pentru mine a devenit din ce in ce mai monoton, chiar l-as recomanda prietenilor.

20.Ce tipuri de concursuri/evenimente ți-ai dori să vezi în viitor?
Sincer, as dori sa revad evenimentul de duel. Pentru mine a fost unul, daca nu chiar cel mai frumos eveniment realizat vreodata.

21.Dacă ai fi admin pentru o zi, ce măsuri ai lua ?
As inchide toate camerele de chat in perioada bataliilor de fort, asa lumea nu s-ar mai putea plange de cum conduce x-ulescu batalia. Glumesc, cel mai probabil as sta cu ochii pe chat dupa jigniri si alte chestii de genul ;)

22.Am ajuns la final. Mulțumesc pentru timpul acordat.
Multumesc de asemenea. Spor la XP tuturor
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus