[IDEE] Functia Imprumut

  • Autor subiect DeletedUser10308
  • Data de început

DeletedUser10308

Guest
Nume Sugestie: Functia Imprumut

Descriere Sugestie:

Sa incepem cu un exemplu.Vom lua jucatorii x1 si x2. x1 este in criza de bani si din acest motiv il roaga pe x2 sa-l imprumute cu 500$. x2 ii spune ca poate sa-l imprumute pe x1 cu 500$,dar vrea suma de 500$ inapoi pana la o anumita data.Insa dupa un timp x1 nu-i mai returneaza suma de 500$ lui x2.

Aici intervine Functia Imprumut.Aceasta functie va permite jucatorilor sa imprumute bani altor jucatori(deja se pot transfera bani) dar sa si poata sa-i primeasca inapoi. Jucatorul care doreste sa imprumute bani unui alt jucator va fi obligat sa introduca numele jucatorului(jucatorul caruia vrea sa-i imprumute bani),suma pe care o imprumuta si data(nu e o simpla data;jucatorul care a fost imprumutat va trebui sa returneze suma de bani incepand de la aceasta data).Dupa care jucatorul va apasa butonul "Trimite cererea".Celalalt jucator(cel care are nevoie de bani) va primi un mesaj cu detaliile imprumutului(Suma primita si data de la care trebuie sa returneze banii).

Acum sa revenim la x1 si x2. :roll:
Azi e 21 ianuarie 2013.x2 foloseste Functia Imprumut.x1 primeste mesajul cu detaliile imprumutului si are doua butoane("Accepta" si "Refuza").El da click pe butonul "Accepta".Data de returnare a banilor e 25 ianuarie 2013.
*trec zilele si se face 25 ianuarie*.x1 are doar 200$.Functia se activeaza si banii sunt returnati lui x2.Cei 200$ sunt transferati automat catre x2.(in acest caz x1 nu are destui bani.Banii pe care ii va obtine din dueluri,munci,vanzare de obiecte etc. vor fi transferati automat catre x2 ---->Doar suma de 300$ caci x1 avea deja 200$).

Avantaje:nu o sa luati teapa.
Dezavantaje:nu stiu.

Sunt deschis la sugestii de imbunatatire a ideei.


PRO:5
CONTRA:2
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser17201

Guest
Nu vad rostul , daca vrei sa imprumuti bani trebuie sa ai incredere si e decizia ta ! Daca iei teapa asta e...


CONTRA
 

DeletedUser23479

Guest
Mie unul imi place ideea ta.Si ai si detaliat-o.
Pro!
 

DeletedUser

Guest
ideea e foarte buna, detaliata..in plus mai sunt unii pe care ii crezi ”prieteni” iar apoi iti devim dusmani
PRO
 

DeletedUser22610

Guest
PRO - O sa scapam de tepari !!! :) Si adminii o sa scape si ei de durerile de cap de la tiketele depuse de jucatorii tepuiti :D
 

DeletedUser593

Guest
Contra. Imi place sa trăiesc la extrem :))
+ ca nu dau nimic la împrumut.
 

DeletedUser18597

Guest
Eu propun altceva..sa se poata ïmprumuta" bani din trezoreria orasului,nu mai mult de 10.000$
Imprumutul se va realiza doar cu acordul unui primar,care va primi un raport "Jucatorul X vrea sa imprumute suma de 200$" Primarii vor avea posibilitatea de a accepta sau refuza imprumutul!
Nu se vor putea face mai mult de 10 imprumuturi pe luna!
Jucatorul care are banii imprumutati nu va putea parasi orasul si daca nu returneaza banii in termen de o saptamana nu va mai putea depune bani la banca pana datoria nu este achitata,de asemenea nu va putea cumpara obiecte de pe piata daca termenul de plata a expirat.
 

DeletedUser

Guest
O idee destul de buna, abia nu mai aud multi tembeli ca iau teapa.
 

DeletedUser24542

Guest
Contra! Exista deja transferul de bani, daca vrei sa dai cuiva bani sau nu, este problema ta.
 

DeletedUser2041

Guest
Contra, este un joc nu institutie bancara.
Transferul de bani este de ajuns.


Solutia impotriva tepelor este simpla, NU MAI IMPRUMUTATI NIMIC
 

DeletedUser

Guest
Contra.
Ai ceva detalii,dar totus nu te obliga nimeni sa-i ajuti pe x1,x2. Ca sa nu iei teapa nu imprumuti nimic si gata,si x1,x2 o sa-si munceasca banii singuri. :)
 

DeletedUser10117

Guest
CONTRA,nu suntem camatari

Mai bine propuneai sa se implementeze schimbul cu obiecte,de ex dau o aura respectivul sa imi dea alta aura,asa chiar nu vor mai fi tepari.
 

DeletedUser

Guest
Cine te obliga sa dai bani tuturor ? dai cui ai incredere. Ar fi mai bine sa se introduca ceva de genul schimb de iteme. Btw pro, nu ma deranjeaza cu nimic.
 
Sus