H.T.G.
Greenhorn
Ingrediente : Pahar cu ouă crude , făină , zahăr , portocală , afine , mure , cafea măcinată , sticlă cu lapte
Blat : Luăm paharul cu ouă crude , separăm albușurile de gălbenușuri . Luăm făina și o punem într-un bol , alături de gălbenușurile de ou . deasupra , punem zahăr , lapte și coaja de la o portocală și amestecăm până formăm o cocă . Adăugăm în cuptor, într-o formă de copt , până se coace . Când e gata , scoatem din formă și lăsăm la răcit blatul . cand se răcește , tăiem astfel încât să formăm 3 blaturi identice .
Sirop : Luăm afine și mure , le adăugăm într-o cratiță și punem pe aragaz la foc mic . Deasupra adăugăm zahar , și lăsăm la fiert până obținem un sirop .
Cremă : Luăm albușurile de ou, adăugăm zahăr , apoi le batem cu un tel sau mixer până obținem o bezea . După ce obținem o bezea , adăugăm cafea măcinată și amestecăm ușor cu o spatulă , ca să nu iasă aerul din bezea .
Asamblarea : Luăm prima felie de blat . adăugăm sirop de afine și mure pe toată suprafața blatului , după care adăugăm cremă , la fel , pe toată suprafața blatului . Apoi luăm a doua felie de blat și o punem deasupra , și repetăm procesul anterior . Adăugăm ultima felie de blat . Punem cremă deasupra și de jur împrejurul tortului . Acum , putem orna tortul , cu mure și afine puse deasupra ultimului blat . Rezultatul : tort de cafea .
Cum mi-aș imagina eu rețeta asta în joc : 1 pahar cu ouă crude , 1 făină , 1 portocală , 3 zahăr , 2 cafea măcinată , 1 sticlă cu lapte , 5 afine , 5 mure .
Blat : Luăm paharul cu ouă crude , separăm albușurile de gălbenușuri . Luăm făina și o punem într-un bol , alături de gălbenușurile de ou . deasupra , punem zahăr , lapte și coaja de la o portocală și amestecăm până formăm o cocă . Adăugăm în cuptor, într-o formă de copt , până se coace . Când e gata , scoatem din formă și lăsăm la răcit blatul . cand se răcește , tăiem astfel încât să formăm 3 blaturi identice .
Sirop : Luăm afine și mure , le adăugăm într-o cratiță și punem pe aragaz la foc mic . Deasupra adăugăm zahar , și lăsăm la fiert până obținem un sirop .
Cremă : Luăm albușurile de ou, adăugăm zahăr , apoi le batem cu un tel sau mixer până obținem o bezea . După ce obținem o bezea , adăugăm cafea măcinată și amestecăm ușor cu o spatulă , ca să nu iasă aerul din bezea .
Asamblarea : Luăm prima felie de blat . adăugăm sirop de afine și mure pe toată suprafața blatului , după care adăugăm cremă , la fel , pe toată suprafața blatului . Apoi luăm a doua felie de blat și o punem deasupra , și repetăm procesul anterior . Adăugăm ultima felie de blat . Punem cremă deasupra și de jur împrejurul tortului . Acum , putem orna tortul , cu mure și afine puse deasupra ultimului blat . Rezultatul : tort de cafea .
Cum mi-aș imagina eu rețeta asta în joc : 1 pahar cu ouă crude , 1 făină , 1 portocală , 3 zahăr , 2 cafea măcinată , 1 sticlă cu lapte , 5 afine , 5 mure .