Pui de-un pui?

  • Autor subiect DeletedUser26512
  • Data de început
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

DeletedUser26512

Guest
Salutare,

Dacă ești fan al gătitului, o să te intereseze ce avem de spus!;)
Pentru a participa, trebuie să propui o rețetă originală, al cărei ingredient principal este carnea de pui. Această rețetă trebuie însoțită și de o poză, ca să vedem cum arată creația ta culinară.
Puteți posta direct în acest topic, sub acest anunț, până pe 30 noiembrie 2016 , ora 23:59.
În perioada 1-6 decembrie vom alege cele mai reușite 5 rețete și le vom premia cu câte 400 oup.

Regulament :


Toate postările trebuie să respecte regulile forumului (implicit ale bunului simț);
Puteți participa cu o singură rețetă;
Modalitatea de alegere a câștigătorilor : echipa The West va alege 5 rețete ;
Orice rețetă trimisă după data finală nu va fi luată în considerare;
Anunțarea câștigătorilor și acordarea premiilor:1-6 decembrie 2016;

Nu ne mai rămâne decât să iți urăm spor la gătit și succes la concurs!

Cu drag,
Echipa The West

 

DeletedUser26716

Guest
Snitel din piept de pui cu chipsuri .

Ingrediente:
1 piept de pui,
1 punga chipsuri ,
1-2 oua, faina .

Se pregateste pieptul de pui, se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele pentru a se subtia(Se pune carnea intre doua folii de plastic si se bate,facem asta pentru a nu distruge bucatile de piept de pui care sunt foarte fragile. Se bat cele doua oua. Chipsurile se pun intr-o punga de plastic si cu ajutorul unui sucitor se piseaza(maruntesc) nu foarte mult. Se pune ulei in tigaie si fiecare felie de piept de pui se trece prin faina, ou apoi prin chipsurile maruntite. Se prajesc la foc potrivit intorcandu-se pe ambele fete,fara sa se arda. Se servesc cu smantana.


Pofta Buna!
 

Atașamente

  • pui chips.jpg
    pui chips.jpg
    75,5 KB · Vizualizări: 35

DeletedUser18806

Guest
Ingrediente:
  • 1 curcan întreg (de aproximativ 6 kilograme)
  • 800-1000 de grame de carne tocată vită, porc sau amestec
  • 250 de grame de unt gras
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de salvie tocată
  • 1 ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 170 de grade.
  2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul. Tocaţi salvia
  3. Faceți umplutura. Amestecaţi carnea tocată cu ceapa, usturoiul, 1 linguriţă rasă de sare, 1 vârf de cuţit de piper şi 1 lingură de salvie tocată.
  4. Amestecaţi cealaltă lingură de salvie tocată cu puţină sare, piper şi 100 de grame de unt.
  5. Curăţaţi pasărea şi eliminaţi eventualele urme de pene.
  6. Desfaceţi cu grijă pielea păsării, începând de la gât înspre picioare, şi introduceţi untul amestecat cu salvie pe sub piele.
  7. Ungeţi cu restul de unt pasărea în interior şi exterior.
  8. Presăraţi sare şi piper proaspăt măcinat în interiorul şi exteriorul curcanului.
  9. Introduceți umplutura în cavitatea curcanului. Legați picioarele curcanului cu o sfoară pentru a nu se desface la gătit.
  10. Ungeți curcanul la exterior cu ulei.
  11. Poziţionaţi curcanul într-o tavă şi acoperiţi-l cu o folie de aluminiu
  12. Introduceţi tava la cuptor câte 40 de minute pentru fiecare kilograme de carne.
    Verificaţi dacă pasărea este friptă înţepând-o într-un punct unde carnea este groasă. Dacă zeama care se scurge e transparentă, carnea este gata.
  13. Scoateţi pasărea de la cuptor, lăsaţi-o să se răcescă 15 -20 de minute

POFTA BUNA :)
 

DeletedUser25765

Guest
Buna ziua.
Incerc sa va propun o reteta originala.
Ingrediente:
-puiutul.
Bucatari:
-yayy;
-bitushu.
Timp de preparare:
10min... de caciula.

Se fileaza pe harta puiul, apoi se face deplasarea catre el.
yayy il condimenteaza bine si il introduce in cuptor timp de 10 min.
Dupa 10 min il scoatem si vedem ca inca nu este rumenit:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=dd6ac030b80a87c4836bb4299cd66c19&oe=58CBD20B

Il mai lasam pret de 6 min si il scoate si bitushu din cuptor sa vedem daca e gatit:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=bd040e6cada7c3fa3b1089dcf31cde86&oe=58C28E61


Gata, m-am fript putin, dar puiul este rumenit! :D
 

DeletedUser26670

Guest
Pui la cuptor cu legume:
IngredienteL 1pui mare, 2morcovi, 2cepe, 2ardei grasi , 200 gr masline ( optional ), suc de rosii
Se ia un pui cat mai mare se taie in bucati si se curata bine. Se pun intr-o tava mai mare in straturi intai ceapa taiata mai mare, morcovii rondele si ardeii grasi.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 30 minute.
Dupa cele 30minute se scoate folia, se toarna suc de rosii din abundenta si se adauga maslinele.
Se mai lasa inca 15minute.
Se serveste cu mamaligutza si neaparat cu muraturi de sezon ( in acest caz gogosari si conopida proaspat scoase din butoias ).
Pofta buna!!!!!!!
1553332_337425376442764_6286254069461956466_o.jpg
 

DeletedUser22119

Guest
pui.jpg Tocanita din piept de pui si legume in bol de mamaliguta ;)

2 pui (piept), 6-8 cepe, 2 cartofi, 100 ml ulei, 1 ardei gras sau capia, 2 rosii, 1 morcov mijlociu, 1 foaie de dafin, 2-3 linguri bulion, 1 legatura verdeata, 1 lingura condimente ( sare , piper negru macinat , boia de ardei dulce sau iute [ Mie imi place picant deci am folosit iute ]

Speli puiul, il cureti si il feliezi julienne. Il pui la fiert in apa rece usor sarata si indepartezi spuma care se formeaza. Intre timp, cureti legumele si le tai astfel: ceapa solzisori, ardeiul si rosiile in cubulete, cartofii in cuburi mari. Razi morcovul. Cand carnea este pe jumatate fiarta, calesti ceapa in ulei, pana cand devine transparenta. Stingi cu putina supa de pui si adaugi morcovul, rosiile si ardeiul. Le inabusi in vasul acoperit, amestecand din cand in cand si picurand cate putina apa. Pui carnea si cartofii, bulionul si foaia de dafin, torni supa cat sa le acopere si continui fierberea pentru 15-20 minute. La final, adaugi condimentele si presari verdeata in tocanita.

Daca doriti si reteta pentru mamaliguta sa imi spuneti printr-un feedback. Multumesc si pofta buna !
 

DeletedUser26729

Guest
PUI UMPLUT ;)
Bine v-am gasit si pofta buna. Am o reteta buna, e ceva manopera la ea dar rezultatul merita:

Ingrediente: 1 Pui, 1-2 ficatei de pui, o felie de franzela, 2 oua fierte si 2 crude, 2 legaturi de patrunjel, sare, piper.
Se ia un pui, ne orientam sa aiba piele cat mai multa si mai intacta pe el, inspre gat in special. Incepand de la coada se beleste puiul de piele, usor sa nu rupem pielea. (merge destul de usor, strecori degetul pe sub piele si misti pana se desprinde pe suprafata mai mare.) Se lasa intregi pulpele si aripile, frumos atasate de piele.

Carnea (pieptul de pui si resturi firicele de carne se toaca impreuna cu restul ingredientelor (mai putin ouale fierte), se poate condimenta dupa gust. Franzela se inmoaie in lapte inainte de a fi adaugata in compozitie. Se coase puiul la gat si compozitia astfel obtinuta se introduce in pui. Se mai pot adauga in compozitie ciuperci sau bucatele de ardei rosu. In mijlocul puiului, in compozitie se indeasa si ouale fierte (cele crude le-am amestecat cu compozitia ca sa mi-o lege). Se coase puiul se acopera cu condimentele preferate si se da la cuptor. Eu il ung cu putin unt si mai pun uneori si in compozitie unt. Prefer sa tai la mana compozitia sa se vada bucatile diferite de pui. Daca simtiti ca e prea putina compozitie puteti sa mai adaugati piept de pui, ficatel sau alt ingredient care va pare potrivit.

Se serveste cu un sos de ciuperci si cu cartofi frumos rumeniti, alaturi de o salata.
dqpH1IR.jpg
 
Ultima editare de un moderator:

DeletedUser10117

Guest
PUI LA CUPTOR CU MIERE & MUSTAR
Ingrediente:
1 pui
1/2 ceasca de miere de albine
1/2 ceasca de mustar
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de boia de ardei
1/2 lingurita patrunjel uscat
sare si piper dupa gust

Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade celsius.Se presara bucatile de pui cu sare si piper dupa gust si se pune intr-un vas termorezistent,uns cu putin unt sau ulei de masline
Intr-un bol se amesteca mierea de albine cu mustar,busuiocul uscat,boia de ardei si patrunjelul uscat.Se amesteca bine.Se toarna mixtura rezultata peste pui si se unge pe ambele parti astfel incat sa fie acoperit.
Se lasa la cuptor 45-50 minute.
Daca nu aveti cuptor electric,il lasati pana vedeti ca se rumeneste.

Pofta buna


pui.jpg
 

laylalili

Gold digger
Pulpa de pui cu ciulama de ciuperci.

Ingrediente:
4 pulpe de pui
500g de ciuperci,
2 cepe medii
500g de smantana,
condimente dupa gust
150 ml de vin alb

Preparare:

Pulpele se spala,se condimenteaza.Se pun in tava impreuna cu un pahar de apa si unul de vin alb dupa care se acopera cu folie si se baga la cuptor pentru 60-90 minute.
Se curata ceapa,se taie marunt si se caleste in ulei.Se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape gata se adauga smantana si condimente dupa gust.Eu am ales sa fac carnea separat dar se pot fierbe pulpele si zeama ramasa se amesteca cu smantana si se pune peste ciupercile calite.
Pofta Buna.
 

Atașamente

  • poza22.jpg
    poza22.jpg
    672,3 KB · Vizualizări: 19

DeletedUser5515

Guest
Pentru piept de pui: il tai bucatele, condimentezi cu sare, vegeta si piper apoi il pui in tigaie la foc mic
Cartofi pane: ii fierbi, după ce se răcesc ii dai prin făina si ou si ii pui la fript
Ciupercile le speli si le tai bucatele si apoi in tigaie
Prima data așezi in farfurie salata, după pieptul de pui cu brânza sarata, lângă așezi cartofii pane
Roșiile tăiate felii, ciupercile
Razi mozzarella si pui o lingura crema de brânza

15311468_1215898955143279_142290896_o.jpg
 

DeletedUser26512

Guest

Concursul s-a încheiat, felicitări câștigătorilor.canIswearhere?


bitushu
laylalili
Undertaker
Cata1in




Pentru a putea să beneficiați de premiu,vă rog să-mi trimiteţi un mesaj privat pe forum cu titlul "Câștigător concurs" începând cu data de 2 decembrie până pe 5 decembrie 2016.


Felicitări tuturor, mulțumim pentru participare.canIswearhere?

Cu drag, Echipa The West.
 

DeletedUser26670

Guest
Bitushu pentru ce a castigat?
ca nu a pus nici o reteta
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus