Tort cu buttercream de ciocolată, mure, portocale și aromă de tequilla însiropat în bază dulce și whisky ("Fruitful Night"):
Pe cât de simplu arată, pe atât de delicios este! Un amestec elegant de alcool și fructe te va duce într-o vacanță tropicala plina de peripetii. Pentru contopirea acestui tort, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat vom avea nevoie de:
- 1 lingură de TEQUILLA
- 12 linguri de FAINA
- 1 UNT
- 8 linguri de LAPTE
- 8 linguri de ZAHAR
- 4 OUA
- 4 lingurite de CAFEA MACINATA
Amestecul de însiropare:
- 4 BAZA DULCE
- 4 WHISKY
- 1 PAHAR DE APA
Umplutura/Crema tortului:
- 4 CIOCOLATA CU LAPTE
- 2 UNT
- 5 linguri de ZAHAR
- 20 MURE
- 10 PORTOCALE
Fructe pentru ornare:
- 20 MURE
Ustensile separate:
- 1 TEL
- 1 FORMA DE COPT
- 1 CEAUN DE GATIT
- 1 CUTIT
- 1 PLATOU PENTRU TORT
Bonusuri:
+60% Puncte de viață
+60% Energie
+25% Motivație de muncă
+15% Motivație de duel
MOD DE PREPARARE:
BLATUL:
Pentru inceput luam ouale si despartim albusul de galbenusuri, introducem albusul intr-un ceaun de gatit si incepem sa le batem energic cu un tel. Dupa o mica omogenizare, adaugam zaharul si cafeaua macinata si mai amestecam timp de 5 minute, apoi putem adauga untul, galbenusurile, laptele, si lingura de tequilla, mixand dupa fiecare ingredient adaugat. Dupa ce am terminat compozitia, adaugam faina si amestecam.
Compozitia este apoi turnata intr-o forma de copt si bagata intr-un cuptor preincalzit la 185 de grade timp de aproximativ 30 de minute. In timpul coacerii, putem folosi o scobitoare sau o furculita pentru a verifica daca blatul este copt. Daca totul este bine, putem scoate blatul din cuptor, il lasam sa se raceasca, si la urma cu ajutorul unui cutit il taiem in 3.
AMESTECUL DE INSIROPARE:
Pentru a prepara amestecul de insiropare, nu este nevoie de mai mult de 1 minut, este foarte usor. Amestecam pur si simplu cele 4 baze dulci impreuna cu whisky si paharul cu apa. Acesta va urma a fi folosit pentru insiroparea blatului.
UMPLUTURA/CREMA:
Adaugam in ceaunul de gatit acele 2 bucati de unt si incepem sa mixam timp de 5 minute cu telul, dupa care adaugam cele 5 linguri de zahar si mai mixam aproximativ 4 minute. Dupa aceste 4 minute, adaugam 4 ciocolata cu lapte la temperatura camerei si amestecam energic timp de 2 minute. Murele si Portocalele le vom folosi cand vom adauga umplutura in tort.
CONSTRUCTIA TORTULUI:
Asezam prima foaie de blat pe platoul de tort si incepem sa il insiropam cu 5-6 linguri din amestecul de insiropare. Punem un strat de umplutura deasupra, urmate de Mure si Portocale, apasand incet cu degetul pentru a se impregna in crema. Procedeul se repeta si la urmatorul blat (foaie > insiropare > umplutura > Mure si Portocale) iar al treilea blat il asezam deasupra, insiropandu-l. Crema ce ne-a mai ramas o folosim pentru a unge tortul de jur imprejur cat mai egal. Utilizam Murele ce ne-au mai ramas pentru ornare si facem un desen dragut deasupra tortului cu acestea.
Timp estimat de pregatire cap-coada: 1 ora
Pofta buna!